Omenarullat

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Omena
flickr.com

Omenarullat

Taikinan ainekset:
250 gr huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
1 dl öljyä
1 dl bulgarian jugurttia
2 tl leivinjauhetta
250 gr tomusokeria
1 rkl omenaetikkaa
N. 1 kg vehnäjauhoa

MAINOS!

Täyte ainekset:
5 kpl raastettua omenaa
100 gr tomusokeria
150 gr rouhittua hassel- tai saksanpähkinää

Päälle tomusokeria

1. Sekoita vehnäjauhoja lukuunottamatta taikina ainekset keskenään.
2. Lisää vehnäjauhot seokseen hiljalleen vaivaten.
3. Taikinan koostumus pitää olla korvalehden tuntuinen.
4. Peitä taikina ja anna kohota.
5. Paista raastetut omenat tomusokerin kanssa paistinpannulla kunnes kunnes liemi on haihtunut kokonaan. Sammuta liesi ja lisää kaneli ja päikinnät.
6. Anna omenaseoksen jäähtyä.
7. Jaa taikina neljään osaan ja kauli niistä n. 2mm paksuisia pyöreitä levyjä. Jaa levyt kahdeksaan osaan, kuin pizzaviipaleet.
8. Lisää täyte viipaleiden leveimpään kohtaan ja rullaa.
9. Laita rullat uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes rullat saavat kauniin rusehtavan sävyn.
10. Kiertele valmiit hiukan jäähtyneet rullat tomusokeriin.
Tarjoa.

Türkan Kurkut

Turkkilainen paahdettua kesäkurpitsaa ja persikkaa