Turkkilainen kahvi on samettinen makunautinto

Google mainos

Turkkilainen kahvi. Kuva: pxhere.com

TURKKILAINEN KAHVI ON SAMETTINEN MAKUNAUTINTO

Turkkilainen kahvi kuuluu Unescon aineettomien maailmanperintökohteiden listalle. Unesco on myöntänyt sen turkkilaiselle kahville vuonna 2013. Ja eikä se ole ihme, sillä turkkilaisessa kahvissa on oma ainutlaatuinen oma aromaattinen makunsa, koostumuksensa ja historiansa. Turkkilainen kahvi valmistetaan tavalla, joka on maailman vanhin tapa valmistaa kahvia. Sen maku on peräisin jo Osmanien valtakunnan ajoilta. Turkkilaiset levittivät kahvikulttuurin Lähi-Itään maiden valloitus reissuillaan. Ensimmäinen kahvila avattiin Konstantinopolissa ( nykyinen Istanbul ) v.1554. Eurooppalaiset ovat saaneet ensimmäiset maku kokemuksensa kahvista Turkissa.

Turkkilaista kahvia ei suodateta, vaan kahvinporot laskeutuvat pohjalle ja päälle jää pitkäksi aikaa samettisen pehmeä vaahto. Tämän kahvin valmistukseen tarvitset cezve nimisen kannun, jossa on pitkä kahva ja nauttimiseen turkkilaisen kahviastiaston. Kahvi ei saa missään nimessä kiehua, vain pulpahtaa pari kolme kertaa. Kiehuminen vie makua kahvilta. Hyvä lämpötila on n. 70 astetta.

Näin valmistat turkkilaisen kahvin:
Ensin mittaa vesi ja kahvinporot cezveen. Noin 3dl vettä ja 4 tl kahvia. Anna porojen painua pohjaan, älä sekoita vielä. Kun kahvin porot ovat painuneet pohjaa, niin ala sekoittaa. Jos haluat kahvisi sokerillisena, niin lisää se tässä vaiheessa. Kun kahvi on kuohahtanut ja vaahtoutunut ( älä keitä ), niin annostele kahvikuppeihin vaahto. Tämän jälkeen kuohauta uudelleen sekoittaen ja sitten lisää kupit vähän yli puolilleen kahvia. Tämän jälkeen toista vielä sama ja sen jälkeen lisää kupit täyteen kahvia. Turkkilainen kahvi maistuu erinomaisesti lokumin ( turkkilainen makeinen ) kanssa. Jos et heti onnistu saamaan töydellistä kahvia, niin harjoitus tekee mestarin.

Pehmeä, täyteläinen ja aromaattinen turkkilainen kahvi voidaan tarjoilla neljällä eri makeus vaihtoehdolla. Näitä ovat:

  • Çok şekerlı: paljon sokeria
  • Orta şekerlı: puoli makea
  • Az şekerlı: vähän sokeria
  • Sade: ilman sokeria

Minä nautin turkkilaisen kahvini aina vähällä sokerilla. Kuinka sinä nautit omasi? ?

Nautinnollisia hetkiä täyteläisen ja aromaattisen kahvin parissa!

Johanna Güler


Haluatko julkaisemme juttusi sivustollamme? Ota yhteyttä!
tai
Haluatko antaa uutisvinkkejä meille? Ota yhteyttä!


Täältä löytyy Suomessa toimivat turkkilaiset firmat sekä Turkissa toimivat suomenkieliset firmat. Jos haluat että firmasi yhteystiedot löytyy meidän sivustolta niin täytä lomake ja lähetä meille.


Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.