Turkkilainen kahvi on samettinen makunautinto

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkkilainen kahvi
Turkkilainen kahvi

Turkkilainen kahvi on samettinen makunautinto

Turkkilainen kahvi (turk. Türk kahvesi) on Turkissa ja lähialueilla valmistetulla suodattamaton kahvijuoma.

Turkkilaista kahvia valmistettaessa paahdetut ja hienoksi jauhetut kahvipavut haudutetaan (ei keitetä) pienessä kuparisessa tai sinkkisessä kannussa (cezve, kreik. bakirénio tai bríki), valinnaisesti sokerin kanssa. Kahvi tarjoillaan pienessä kupissa, jossa purujen annetaan hautua, ja sen kanssa tarjoillaan usein vesilasillinen. Kreikkalaisittain kahvi voidaan tilata ilman sokeria (skéto), puolimakeana (métrio) tai makeana (glykó). Turkkilaisesta kahvista jää kupin pohjalle paksu kerros kahvinporoja, joita käytetään joskus ennustamiseen.

Turkkilaistyyppisen kahvin perinteisiä alueita ovat entisen Osmanien valtakunnan alueet Vähässä-Aasiassa, Balkanilla ja Itä-Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, mutta sitä nautitaan aina Indonesiassa saakka. Turkkilaisella kahvilla on Unescon myöntämä aineettoman kulttuuriperinnön asema.

Lähde: fi.wikipedia.org

Turkkilaisen kahvin valmistus

Tietoa Ali Ergene 1161 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.