Turkkilainen maalaiskeitto ohje ”Köy çorbası”
Ainesosat
- 1 kpl peruna
- 1 kpl porkkana
- 1 kpl sipuli
- 3 rkl bulguria
- 2 kupillista liha lientä
- 4 kupillista kuumaa vettä
- 1 tl suolaa
- 1 kpl munaa
- 1 rkl jauhoja
- 3 rkl jogurttia
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 1 tl chiliä, minttua
Valmistus
- Laita järjestyksessä raastetut perunat, porkkanat ja sipulit, lihalientä, kuuma vettä ja suolaa kattilaan. Keitä niin kauan että ainekset ovat pehmeä.
- Vispaa keitto ja lisää bulgur ja kypsennä matalalla lämmöllä.
- Vispaa muna, jogurtti ja jauho eri kulhossa. Lisää vähitellen kattilaan.
- Koristeeksi lisää öljyssä paahtotettu chiliä ja minttua.
Lähde: nefisyemektarifleri.com