Turkkilaiset uppomunat, çılbır

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkkilaiset uppomunat
Turkkilaiset uppomunat. Kuva: flickr.com

Turkkilaiset uppomunat, çılbır

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chili paprikat
  • Vähän suola
  • 1 rkl voita
  • 5 rkl jogurttia
  • Kuuma vettä

Valmistus

  1. Keitä vettä korkeareunaisessa paistokasarissa muutama minuutti.
  2. Lisää suola kuumaan veteen ja sekoita.
  3. Riko ja valuta munat veteen yksitellen lähelle veden pintaa.
  4. Anna olla niin kauan että munien valkuaiset kypsyy ja keltaisuudet jää vähän pehmeäksi. Se on noin 4 min.
  5. Nosta munat pois vedestä reikäkauhalla ja valuta munien vedet.
  6. Laita munat lautaselle.

Kastikkeen valmistus

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Lisää valkosipuli ja suola jogurttiin ja sekoita kunnolla.
  3. Laita jogurtti munien päälle.
  4. Kuumenna 1 rkl voitaa pannulla ja kuullota paprikajauhetta ja chili paprikat noin minuutti sekoitellen.
  5. Kaada päälle koristellen ruskistettua voita.
  6. Voit myös koristella maun mukaan muilla mausteilla esim. hienonnetulla ruohosipulilla tai mintulla.
  7. Tarjoa turkkilaiset uppomunat.

Afiyet Olsun.

MAINOS

Ali Ergene

Turkkilainen pikaruoka resepti “Menemen”

Tietoa Ali Ergene 1055 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.