Turkkilaiset uppomunat, çılbır
Ainekset
- 4 munaa
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl chili paprikat
- Vähän suola
- 1 rkl voita
- 5 rkl jogurttia
- Kuuma vettä
Valmistus
- Keitä vettä korkeareunaisessa paistokasarissa muutama minuutti.
- Lisää suola kuumaan veteen ja sekoita.
- Riko ja valuta munat veteen yksitellen lähelle veden pintaa.
- Anna olla niin kauan että munien valkuaiset kypsyy ja keltaisuudet jää vähän pehmeäksi. Se on noin 4 min.
- Nosta munat pois vedestä reikäkauhalla ja valuta munien vedet.
- Laita munat lautaselle.
Kastikkeen valmistus
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Lisää valkosipuli ja suola jogurttiin ja sekoita kunnolla.
- Laita jogurtti munien päälle.
- Kuumenna 1 rkl voitaa pannulla ja kuullota paprikajauhetta ja chili paprikat noin minuutti sekoitellen.
- Kaada päälle koristellen ruskistettua voita.
- Voit myös koristella maun mukaan muilla mausteilla esim. hienonnetulla ruohosipulilla tai mintulla.
- Tarjoa turkkilaiset uppomunat.
Afiyet Olsun.