Puhdasta kotimaista lähiruokaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Paikallinen juusto
Paikallinen juusto Aydınista. Kuva: Ali Ergene

Puhdasta kotimaista lähiruokaa

Helena kävi ostamassa meidän pikku kaupasta juustoa aamiaista varten tänään. Minä juon vihreä tee ja Helena suomalaisittain kahvia. Minä en juo kahvia vaikka kahvi on levinnyt maailmalle turkkilaisten ansiosta.

MAINOS!

Meidän pikku kauppa sijaitsee muutaman sadan metrin päässä. He kuljettavat kotiin ostoksia myös tämän pandemian takia. Nuori poika toi meille vesi pullon (19 lt) ja muita pikku ostoksia joita tilasin puhelimitse muutama päivä sitten.

Helena halusi itse käydä kaupassa tänään. Koska se on todella lähellä ja hän teki samalla pienen lenkin. Helena nousee ylös todella aikaisin. Minä yleensä nukun pitempää. Mutta me syömme aina yhdessä. Tottakai poikkeuksiakin on.

Hän oli ostanut paikallisyrityksen valmistaman juusto paketin. Se on tuore juusto ja turkiksi “Taze beyaz peynir”. Se firma sijaitsee minun kotikaupungissa Aydınissa. Firman nimi on Küçük köy eli pieni kylä suomennettuna.

Tämä juusto oli yllättävän hyvä, vähäsuolainen ja maku muistuttaa suomalaisia kotijuustoja. Halusin tehdä tästä juustosta jutun Turkissa asuville suomalaisille että he myös kokeilisivat tätä juustoa. Kannatetaan suomalaisittain lähiruokaa ja pieniä paikallisia yrittäjiä.

Kävin äsken kuva ottamassa meidän pikku kaupasta. Kauppiaana oli vieras mies. Hän oli ostanut kaupan vanhalta kauppialta. Edelleinen kauppias oli siirtynyt eläkkeelle. Juttelimme uuden kauppiaan kanssa tästä juustosta ja muista asioista.

Suomalaisten sanonta tepsii täälläkin eli “Puhdasta kotimaista” Voin auttaa teitä Turkissa. Meillä on myös yhdistys Turkissa: Egean Suomalaiset Yhdistys

Firman yhteistiedot:

Meijerin nimi: Küçük köy

Web:  kucukkoygida.com

Osoite:
Hasanefendi-Ramazan Paşa M. Umut ve Sevgi Yolu No:4
Yağcılar İçi – Efeler/AYDIN/TURKKI

Ali Ergene

12 vuotias poika on keksinyt Iskender kebabin

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.