Cacık – kurkku-jogurttisalaatti ( 4:lle )

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Cacık

Cacık – kurkku-jogurttisalaatti ( 4:lle )

Aika: 15 min.
1/2 kurkkua
1 1/2 dl luonnonjogurttia
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
1 tl Tariş oliiviöljyä
1 tl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua minttua
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
(koristeeksi mintunoksia)
Raasta kurkku karkealla terällä ja valuta tarvittaessa.
Lisää joukkoon jogurtti, valkosipuli, sitruunamehu, Tariş oliiviöljy, persilja, minttu ja mausteet. Sekoita hyvin.
Jäähdytä seos, kaada tarjolle ja koristele mintulla, tillillä, oliiveilla tai persiljalla.

Tämä turkkilainen ruoka sopii salaatiksi tai dippikastikkeeksi.

Vinkki: 
jos kurkkuraaste on hyvin vetistä, valuta se ennen muiden aineiden lisäämistä.

Ammattilaisniksi
Kun kurkku on raastettu karkeaksi, lisää raasteeseen suolaa. Siis ennen kuin sekoitat raasteen jogurtin kanssa, koska sen ei ole tarkoitus olla suolaista. Huuhtele kurkkuraaste lävikössä ja väännä kuivaksi puhtaassa keittiöpyyhkeessä, kunnes suurin osa kosteudesta on valunut raasteesta.

Lähde: http://www.keittotaito.com

Klassisen Osmaani pataruan resepti (Güveç)

Tietoa Ali Ergene 1160 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.