Dolma kesäkurpitsasta ja cacık
Ainekset 10 annosta
- 5 keski kokoista kurpitsaa
- 1 keskikokoinen pieneksi pilkottu tai raastettu sipuli
- 200 grammaa jauhelihaa
- 1 keskikokoinen raastettu tomaatti
- 1 lasillista pestyä riisiä
- 1/4 nippu pieneksi pilkottu persiljaa
- 1 rkl tomaattisalsa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl kuivattu minttua (pieneksi leikattu tuore minttu käy paremmin).
Kastikkeelle:
- 1,5 lasillista kuumaa vettä
- 1/2 tl tomaattisalsa
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 1/2 tl suolaa
Valmistus
- Pese ja kuivaa kurpitsat. Kuori kuoret osittain tai kokonaan.
- Leikkaa kahteen kurpitsat ja Irrota ydinosat varovasti veistoksella ja suola kurpitsat sisältä päin kevyesti.
- Laita syvään kulhoon jauheliha, sipulit, persilja, riisit, minttu, mustapippuri, tomaattisalsa ja suola. Sekoita käsin.
- Täyte seosta kurpisoihin. Käytä tomaatti tai paprika pala kansina peittämiseen kurpitsoiden suuosat.
- Aseta täytetyt vihannekset pystysuoraan kattilaan. Varmista, että niiden välillä ei ole liikaa aukkoja ja että täytetyt kurpitsat eivät kaadu kypsennyksen aikana.
- Sekoita tomaattisalsa, öljy, suola kuuman veden kanssa. Lisää kattilaan.
- Kun olet keittänyt 30-35 minuuttia kattilan kansi kiinni matalalla lämmöllä, jaa se rakkaillesi kuumana tai kylmänä.
Afiyet olsun
Ali Ergene