Dolma kesäkurpitsasta ja cacık

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

kurpitsa
Kuva: annemutfakperisi.com

Dolma kesäkurpitsasta ja cacık

Ainekset 10 annosta

  • 5 keski kokoista kurpitsaa
  • 1 keskikokoinen pieneksi pilkottu tai raastettu sipuli
  • 200 grammaa jauhelihaa
  • 1 keskikokoinen raastettu tomaatti
  • 1 lasillista pestyä riisiä
  • 1/4 nippu pieneksi pilkottu persiljaa
  • 1 rkl tomaattisalsa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl kuivattu minttua (pieneksi leikattu tuore minttu käy paremmin).

Kastikkeelle:

  • 1,5 lasillista kuumaa vettä
  • 1/2 tl tomaattisalsa
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistus

  1. Pese ja kuivaa kurpitsat. Kuori kuoret osittain tai kokonaan.
  2. Leikkaa kahteen kurpitsat ja Irrota ydinosat varovasti veistoksella ja suola kurpitsat sisältä päin kevyesti.
  3. Laita syvään kulhoon jauheliha, sipulit, persilja, riisit, minttu, mustapippuri, tomaattisalsa ja suola. Sekoita käsin.
  4. Täyte seosta kurpisoihin. Käytä tomaatti tai paprika pala kansina peittämiseen kurpitsoiden suuosat.
  5. Aseta täytetyt vihannekset pystysuoraan kattilaan. Varmista, että niiden välillä ei ole liikaa aukkoja ja että täytetyt kurpitsat eivät kaadu kypsennyksen aikana.
  6.  Sekoita tomaattisalsa, öljy, suola kuuman veden kanssa. Lisää kattilaan.
  7. Kun olet keittänyt 30-35 minuuttia kattilan kansi kiinni matalalla lämmöllä, jaa se rakkaillesi kuumana tai kylmänä.

Afiyet olsun

Ali Ergene

Cacık – kurkku-jogurttisalaatti ( 4:lle )

Tietoa Ali Ergene 1198 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.