Aspendoksen rooman ajan antiikin aikainen teatteri on mahtava historiallinen nähtävyys

Google mainos

Aspendos, Turkki Kuva: pixabay.com

Aspendoksen rooman ajan antiikin aikainen teatteri on mahtava historiallinen nähtävyys

?? Aspendoksen rooman ajan antiikin aikainen teatteri on mahtava historiallinen nähtävyys. Teatteri kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja se sijaitsee Siden ja Antalyan välissä. Antalyasta teatteriin on matkaa n. 50 km ja Sidestä n. 40 km. Teatteri on n. 2000 v. vanha. Kävin Aspendoksen historiallisessa teatterissa tänä kesänä. Sain kokea historian siellä olevan vahvasti läsnä ja se vei minut mukanaan kahdentuhannen vuoden takaiseen aikaan. On hienoa nähdä ja huomata, kuinka upeaa historiaa Turkissa on ja kuinka hyvin kohteita on säilynyt. Aspendos onkin Anatolian parhaimpaa roomalaisen aikakauden säilynyttä historiaa.

Aspendoksen teatteri on iso, se on rakennettu 17 000:lle katsojalle, jopa useammalle. Teatteri on historiallisesti ainutlaatuinen ja se on yksi maailman parhaiten säilyneitä teattereita. Turistit ympäri maailmaa tulevat katsomaan tätä maailmanluokan nähtävyyttä, eikä ihme. Teatteri näyttää ulkoapäin enemmän linnoitukselta, mutta sisälle päästyäsi aukeaa upea nähtävyys. Kannattaa kiivetä teatterin portaita ylös asti sisälle päästyäsi, sillä sieltä näet kaiken parhaiten teatterin mahtavuuden, ainakin omasta mielestäni. Itse korkean paikan kammoisena epäröin moista portaiden kapuamista, mutta rohkenin ylös asti ehjänä ( vielä alaskin ), ja se kannatti ☺️.

Teatterissa järjestetään kesäisin joka vuotiset vaikuttavat kansainväliset ooppera-ja balettifestivaalit. Myös konsertteja järjestetään. Olisipa hienoa joskus mennä katsomaan. Pitää laittaa suunnitelmiin ?. Jos et ole vielä käynyt täällä, niin suosittelen kovasti. Anna tämän ainutlaatuisen ja kauniin teatterin viedä sinut menneisiin aikoihin aivan uskomattomalla tavalla❣️

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.