Turkkilainen meze munakoiso-jogurttisose

Google mainos

Turkkilainen meze munakoiso-jogurttisose

Munakoiso-jogurttisose ( 4:lle )

Tämä valkosipulilla maustettu patlıcan ezmesi on suosituimpia meze-ruokia ja vaihtelee sekä talosta toiseen että alueittain. Joskus siihen lisätään rutkastia valkosipulia tai tujaus chiliä tai se raikastetaan tillillä, mintulla tai persiljalla. Se on vastatehtynä taivaallisen hyvää rapeakuorisen leivän kanssa.

  • 2 isoa munakoisoa
  • 2 rkl Tariş oliiviöljyä sekä ylimääräinen tilkka pinnalle
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 – 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 225 g turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Koristeluun:

  • muutama tuore tillinlehti

Tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja

Paahda munakoisoja suoraan kaasulieden liekillä tai tavallisessa grillissä käännellen niitä ajoittain, kunnes pinta on kauttaaltaan mustunut malto tuntuu pehmeältä.
Pane munakoisot muovipussiin pariksi minuutiksi.
Huuhdo munakoisot kannasta kiinni pidellen kylmässä juoksevassa vedessä ja vedä hiiltynyt kuori varovasti irti, kunnes jäljellä on vain pehmeä sipulimainen malto.
Puristele mallosta sormin ylimääräinen neste pois ja nosta leikkuulaudalle.
Leikkaa munakoisosta kannat ja silppua malto hienoksi.
Siirrä hienonnettu malto kulhoon ja sekoita siihen 2 rkl Tariş oliiviöljyä, sitruunamehu ja valkosipuli.
Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Siirrä sose tarjoilukulhoon, valuta pinnalle oliiviöljyä ja koristele tillillä.

Tarjoa huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen kera.

Muunnelma:
sekoita paahdettuun munakoisosilppuun oliiviöljyä, sitruunamehua, muutama suikaloitu kevätsipuli, hienonnettua tomaattia, persiljaa ja tilliä. Tuloksena on patlican salatasi.
Vinkki:
tämä on mainio ruoka kesäiseen pihagrillaukseen. Paahda munakoisot lieden sijasta ulkogrillissä. Asettele ne ritilälle kuumien hiilien päälle ja kypsennä 15 – 20 min. käännellen niitä ajoittain, kunnes ne ovat pehmeitä – pinta pysyy kiinteänä, mutta malto kypsyy sisäpuolelta. Siirrä munakoisot grilliritilältä leikkuulaudalle ja viillä ne terävällä veitsellä auki pitkittäin. Koverra malto irti, hienonna se ja jatka oheisen ohjeen mukaan.

Google Mainos

Tietoa Ali Ergene 413 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.