Hünkar beğendi eli “sulttaanin suosikki”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Mainos

Lasagne
Sulttaanin suosikki eli Hünkar beğendi

Hünkar beğendi eli “sulttaanin suosikki”

Tämä resepti on hieno vaihtoehto juhlapöydille. Koska se valmistetaan yksittäisinä annoksina ja joka annos näyttää herkulliselta lautasella. Hienosti koristeltuna sitä varmasti ylistetään.

4 annosta

Päivän alennuskoodiEgean Suomalaiset Yhdistys MAINOS

Soseen valmistus ainekset

  • 8 lasagnelevyä (esikeitetty)
  • 150 grammaa raastettua kaşar juustoa (Goudan tapainen turkkilainen juusto)
  • 3 kpl grillattua ja kuorittua munakoisoja
  • 1 lasillinen maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Lihan valmistus ainekset

  • 1/2 vesilasillista öljyä
  • 2 rkl voita
  • 400 grammaa kuutioiksi leikattua naudanlihaa
  • 1 leikattu sipuli
  • 2 rkl tomaattisose
  • 1 lasillinen vesi
  • 2 tl suolaa tai maun mukaan
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Voit grillata munakoisot uunissa tai liedellä, kuori ne ja murskaa sitten kunnolla.
  2. Sulata voi pannussa ja paahda jauhoja siihen asti kunnes alkaa tuoksumaan.
  3. Lisää maito vähitellen ja sekoita jatkuvasti.
  4. Lisää murskattu munakoiso, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.
  5. Poista kaikki liedeltä, kun kaikki ainekset sekoittuvat toisiinsa ja saavat paksun koostumuksen.
  6. Paista liha erillisessä pannussa yhdessä öljyn ja voin kanssa, siihen asti kunnes lihan mehu valuu ja imeytyy.
  7. Lisää leikattu sipuli.
  8. Paista sipulit vaalean ruskeaksi.
  9. Lisää tomaattisose, suola ja pippuri.
  10. Lisää 1 lasillinen vettä ja keitä matalalla lämmöllä, siihen asti kunnes vesi imeytyy ja liha on pehmeää.
  11. Laita leivinpaperi uunipellille.
  12. Laita keskelle lasagnelehteä sosetta. Laita toinen lasagnelevy sen päälle ristiin.
  13. Laita lusikalla siihenkin sosetta, lihaa ja kaşar juustoa  päälle.
  14. Taita loput lasagnelehdet päälle. Syntyy neliön muotoinen nyytti.
  15. Lisää nyytin päälle sosetta ja kaşar juusto uudestaan.
  16. Paista 180 asteen uunissa 15 minuuttia.
  17. Koristele persiljalla tai basilikalla.

Tarjoa kuumana. Afiyet Olsun

Ali Ergene

Kukkakaali uunissa

Mainos

Tietoa Ali Ergene 983 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.