Turkkilainen lihapata resepti

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Google mainos

lihapata
Kuva: flickr.com

TURKKILAINEN LIHAPATA

Ainekset:

500-600 gr kuutioitua karitsan- tai naudanlihaa
4 kpl munakoisoa
2 kpl sipulia
Muutama valkosipulikynttä
4 kpl tomaattia
3-4 kpl suippopaprikaa
Tariş oliiviöljyä
Tomaattipyrettä
Suolaa
Vettä

Valmistus:

  1. Pese ja kuori vihannekset
  2. Kuori myös tomaatit ja leikkaa kuutioiksi
  3. Munakoisot kannattaa leikata isompina suorakaiteina
  4. Viipaloi paprikat
  5. Hienonna sipulit
  6. Järjestä ainekset pataan niin, että sipulit alimmaiseksi, puolet tomaateista, vähän suolaa, lihat, valkosipulit, munakoisot, paprikat ja loput tomaateista.
  7. Kaada ainesten päälle silmämääräisesti öljyä ja 1/2 juomalasilliseen veteen sekoitettua tomaattipyrettä.
  8. Sulje kansi, laita pata 180 asteiseen uuniin n. 1,5-2,5 tunniksi.

Hyvää ruokahalua!

↓ Yritysten mainos palsta. ↓

Türkan Kurkut

Kiinnostaako lisää turkkilaisia ruoka reseptiä?

Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa “Tas kebabı”?

Google Mainos


1 Trackback / Pingback

  1. Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa "Tas kebabı"? | Turkin Uutiset

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.