![lihapata lihapata](https://i0.wp.com/turkinuutiset.fi/wp-content/uploads/2019/03/lihapata.jpg?resize=678%2C381&ssl=1)
Turkkilainen lihapata resepti
Ainekset:
500-600 gr kuutioitua karitsan- tai naudanlihaa
4 kpl munakoisoa
2 kpl sipulia
Muutama valkosipulikynttä
4 kpl tomaattia
3-4 kpl suippopaprikaa
Tariş oliiviöljyä
Tomaattipyrettä
Suolaa
Vettä
Valmistus: [rml_read_more]
- Pese ja kuori vihannekset
- Kuori myös tomaatit ja leikkaa kuutioiksi
- Munakoisot kannattaa leikata isompina suorakaiteina
- Viipaloi paprikat
- Hienonna sipulit
- Järjestä ainekset pataan niin, että sipulit alimmaiseksi, puolet tomaateista, vähän suolaa, lihat, valkosipulit, munakoisot, paprikat ja loput tomaateista.
- Kaada ainesten päälle silmämääräisesti öljyä ja 1/2 juomalasilliseen veteen sekoitettua tomaattipyrettä.
- Sulje kansi, laita pata 180 asteiseen uuniin n. 1,5-2,5 tunniksi.
Hyvää ruokahalua!
![](https://i0.wp.com/turkinuutiset.fi/wp-content/uploads/2020/04/yatayline.jpg?resize=678%2C2&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/turkinuutiset.fi/wp-content/uploads/2020/04/yatayline.jpg?resize=678%2C2&ssl=1)
Türkan Kurkut
Kiinnostaako lisää turkkilaisia ruoka reseptiä?