Sipuli Kebab (Gaziantep menetelmä) Soğan kebabı

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuvakaappaus youtube:sta

Turkkilainen Sipuli Kebab (Gaziantep menetelmä) Soğan kebabı

Ainekset
1 kilo pieniä sipulia
Naudan jauhelihaa
1 vesilasi granaattiomenakastike (hapan) turkiksi “nar ekşisi”
mustapippuria
suolaa
Lasillinen vettä

Granaattiomenakastike
  1. Leikkaa sipulien päät ja leikkaa ne keskeltä kahtia mutta ei kokonaan.
  2. Lisää pippuri ja suola jauhelihaan ja sekoita kunnolla.
  3. Laita sitten valmiiksi sekoitettu jauheliha pienten sipulien väliin ja yhdistä ne ja laita pellille.
  4. Lisää suola, pippuri, granaattiomenakastike lasilliseen veteen ja sekoita. Kaada seos sipulien päälle.
  5. Peitä pelti alumiinifoliolla ja laita pelti kuumaan 180 asteeseen uuniin. pidä uunissa niin kauan että sipulit ovat pehmeät.
  6. Ota uunista pois pelti ja kuori sipulien kuoret. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Käännös: Ali & Helena Ergene

12 vuotias poika on keksinyt Iskender kebabin

About Ali Ergene 1184 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.