
Turkkilainen Sipuli Kebab (Gaziantep menetelmä) Soğan kebabı
Ainekset
1 kilo pieniä sipulia
Naudan jauhelihaa
1 vesilasi granaattiomenakastike (hapan) turkiksi ”nar ekşisi”
mustapippuria
suolaa
Lasillinen vettä

- Leikkaa sipulien päät ja leikkaa ne keskeltä kahtia mutta ei kokonaan.
- Lisää pippuri ja suola jauhelihaan ja sekoita kunnolla.
- Laita sitten valmiiksi sekoitettu jauheliha pienten sipulien väliin ja yhdistä ne ja laita pellille.
- Lisää suola, pippuri, granaattiomenakastike lasilliseen veteen ja sekoita. Kaada seos sipulien päälle.
- Peitä pelti alumiinifoliolla ja laita pelti kuumaan 180 asteeseen uuniin. pidä uunissa niin kauan että sipulit ovat pehmeät.
- Ota uunista pois pelti ja kuori sipulien kuoret. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Käännös: Ali & Helena Ergene