Turkki on “neutralisoinut” 1458 terroristia 1.1.2020 alkaen

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkkilainen sotilas
Turkkilainen sotilas. Kuva: ardahanhaberi.com

Turkki on “neutralisoinut” 1458 terroristia 1.1.2020 alkaen

Turkin turvallisuusjoukot ovat tähän mennessä “neutraloineet” yhteensä 1 458 terroristia rajat ylittävissä operaatioissa tämän vuoden alusta, puolustusministeri sanoi maanantaina. “Tammikuun 1. päivästä lähtien yhteensä 1 458 terroristia on neutraloitu terrorismin torjunnan yhteydessä Pohjois-Irakissa ja Syyriassa toteutettujen operaatioiden seurauksena”, Hulusi Akar kertoi Keski-Kayserin maakunnasta.

MAINOS!

“Turkin asevoimat jatkavat päättäväisesti taisteluaan, kunnes viimeinen terroristi neutraloidaan”, Akar lisäsi. Turkin viranomaiset käyttävät usein sanaa “neutraloida” tarkoittaakseen, että kyseiset terroristit antautuivat tai heidät tapettiin tai vangittiin. Korostaen, että Turkki pyrkii jatkamaan poliittisen ratkaisun löytämistä Syyriasta, Akar sanoi: “Vaikka [Idlibin luoteiskaupungissa] on joitain pieniä rikkomuksia, tulitaukoa noudatetaan yleensä.”

“Tulitauon seurauksena noin 300 000 syyrialaista veljeä ja sisarta palasi koteihinsa turvallisesti ja vapaaehtoisesti”, hän lisäsi. Vuodesta 2016 lähtien Turkki on käynnistänyt kolmen onnistuneen terrorisminvastaisen operaation rajansa yli Pohjois-Syyriassa terrorismin käytävän muodostumisen estämiseksi ja paikallisten rauhanomaisen ratkaisun mahdollistamiseksi: Euphrates Shield (2016), Olive Branch (2018) ja Peace Spring (2019).

Turkki kohdistaa iskut PKK-terroriryhmän jäseniin sekä Pohjois-Irakissa että Syyriassa. Ryhmä on vastuussa kymmenien tuhansien ihmisten kuolemasta Turkissa viime vuosikymmenien aikana. YPG on PKK-terroryhmän syyrialainen sivuhaara, ja sen jäsenet yrittävät usein tunkeutua Turkiin terroritekojen tekemiseksi.

Lähde: aa.com.tr

YPG / PKK jatkaa propagandaa Turkkia vastaan

YPG / PKK jatkaa propagandaa Turkkia vastaan