Kreikkalaiset eivät osaa kiittää Turkkia!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin suurlähettiläs & kreikkalaiset merimiehet
Turkin Djibouti suurlähettiläs & kreikkalaiset merimiehet

Kreikkalaiset eivät osaa kiittää Turkkia!

Minä en ymmärrä ollenkaan kreikkalaisten asennetta varsinkin kreikkalaisten politiikkojen asennetta. Olen joskus epällyt itsestäni myös että olemmeko me turkkilaiset niin pahoja ihmisiä? Mistä tämä viha johtuu turkkilaisia vastaan? Historian tapahtumat ovat historiaa. En edes puolusta tai syytä ketään historian tai uskonnon tapahtumista.

Asia on niin että covid 19 koettelee koko maailmaa ja valtioiden ja kansojen pitäisi tehdä enemmän yhteistöitä eli solidarisuuden on oltava tärkeämpi kuin mikään muu tällä hetkellä. Mutta kreikkalaiset edelleen jatkaa vanhan mallin mukaan. Eli viha politiikalla on edelleen ostajia Kreikassa.

Kreikan ulkoministeriö on pyytänyt Turkilta apua että Turkki toisi kotiin Djiboutiin eli Afrikkaan loukkuun jääneitä 3 kreikkalaista merimiestä kotiin. Turkin Djibouti suurlähetystö on järjestänyt lennon heille ja tuonut 3 kreikkalaista merimiestä Turkkiin Turkish Airlines lennolla.

Kreikan ulkoministeri Nikos Dendasi on twittanut hyvästä uutisesta kansalaisille Turkin nimiä mainitsematta. Kreikan ulkoministerin twitissä lukee: Kreikkalaisten merimiesten seikkailu Djiboutissa on päättynyt onnellisesti. Ulkoministeriön ja merenkulkuministeriön erinomaisen yhteistyön ansiosta he saapuivat Kreikkaan muutama tunti sitten.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on vastanut Kreikan ulkoministerille Nikos Dendasille englanniksi Twitterissä: Don’t mix politics with humanitarian issues. We did not help 3 Greek sailors so you thank us but for the sake of a human duty. Eli suomeksi Älä sekoita politiikkaa humanitaarisiin kysymyksiin. Emme auttaneet kolmea kreikkalaista merimiestä, että kiittäisitte meitä, vaan inhimillisen velvollisuuden vuoksi.

Turkin Uutiset twittasi vastauksen Kreikan ulkoministerille: Kyllä olette törkeitä politiikkoja. Ei tarvitse kiittää turkkilaisia. Turkkilaiset eivät tarvitse teidän kiittämistä. Miksi ette vaan maininnut miten kreikkalaiset merimiehet ovat tuotu Kreikkaan? Annoitteko heille siivet että he länsivät Kreikkaan? @NikosDendias

Ali Ergene

Aphrodisias, muinainen rakkauden kaupunki

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.