Hunajaa on käytetty kulutukseen ja lääkinnällisiin tarkoituksiin ainakin 10000 vuoden ajan näillä mailla, joita kutsumme kodiksi. Pelkästään Çatalhöyükistä löydetyt seinämaalaukset ja muut kuviot ovat peräisin 8000-7000 eKr. Efesoksesta löydetyt kolikot ja hunajan mainitseminen Homeroksen klassisissa teoksissa viittaavat rakkaan mehiläistuotteen merkitykseen koko historian ajan Turkissa.
Hunajan maku ja ominaisuudet voivat vaihdella merkittävästi sen sijainnin ja kasvilajikkeen mukaan. Turkissa on monenlaisia hunaja-aromeja, jotka ovat peräisin eri alueilta ja joita käytetään erilaisissa ominaisuuksissa.
Seuraava on opas ulkomaalaisille ja vieraileville ulkomaalaisille saadakseen lisätietoja erilaisista hunajalajeista tai siitä, mitä kirjaimellisesti voitaisiin kutsua “Turkin nestekullaksi”. Teksti on englanninkielinen, linkki : dailysabah.com
Helena Ergene