Bici bici, virkistävä makunautinto

Google mainos

Bici bici juoma

BICI BICI, VIRKISTÄVÄ MAKUNAUTINTO

Oletko maistanut Turkissa Bici Biciä? Se on erittäin kylmää ja maistuu etenkin kuumassa säässä. Kuumalla säällä ihmiset yrittävät viilentää itseään auringon porottaessa juoden kylmää vettä, hyppäämällä meriveteen ja juomalla jäistä bici biciä. Tätä juodaan paljon etenkin Adanassa ja se onkin ominainen ja ainutlaatuinen juoma/jälkiruoka juuri Adanassa. Se on jopa suositumpaa Adanassa ja sen lähiympäristössä, kuin jäätelö. Eikä ihme, koska sanotaan, että Adanassa aurinko on kuuminta, mitä missään Turkissa. Parhaimmat bici bicit tehdäänkin mielestäni juuri Adanassa, mutta sitä saa myös muualta Turkista.

Bici bici maistuu erinomaiselle ja sen hienostunut maku tulee ruusuvedestä. Se tehdäänkin tärkkelyksestä ( maissi tai vehnä ), ruusuvedestä, tomusokerista, vedestä ja jäähileestä/murskasta. Hieman punainen väri saadaan mm. jostain punaisesta marjasta, esim mansikasta tai granaattiomenasta. Annoksen päälle voidaan laittaa myös hedelmiä, esim. kirsikoita tai banaania. Bici bici maistuu erinomaisesti myös lapsille.

Viime kesän Turkin matkallani reissuttuani Turkin halki tuhansia kilometrejä, etenkin vuoristoissa ostimme tätä virkistävää juomaa. Tien reunamilla vuoristojen katveessa tapasimme aina ystävällisiä paikallisia, jotka olivat myymässä hedelmiä ja omatekoista raikasta bici biciä. Mieleen jäivät etenkin myyjien aito hymy ja se, että he palvelivat meitä täydellä sydämellään. Jos vielä et ole maistanut tätä virkistävää juomaa/jälkiruokaa, niin yksi lisäsyy matkustaa Turkkiin, monien muiden syiden lisäksi 🙂

Johanna Güler

Lue myös:

[sg_popup id=11445]

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.