Turkki vahvisti 342 ulkomailla asuvan kansalaisen kuoleman

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu
Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu

Turkki vahvisti 342 ulkomailla asuvan kansalaisen kuoleman

Turkki on suunnitellut lisää 105 lentoa 72 maasta kansalaisten palauttamiseksi kotiin, sanoo Turkin ulkoministeri. Uuden koronaviruksen takia on kuollut yhteensä 342 Turkin merentakaista kansalaista globaalin pandemian puhkeamisen alusta lähtien, maan ulkoministeri sanoi lauantaina.

MAINOS!

Mevlüt Çavuşoğlu ilmoitti NTV: n kanssa puhuessaan, että Turkki on suunnitellut vielä 105 lentoa tuodakseen kansalaisensa takaisin 72 maasta ennen islamin kalenterin alkavan Ramadan-kuukauden alkua.

Hänen mukaansa yli 25 000 on tuotu takaisin Turkkiin 74 eri maasta. Çavuşoğlu kertoi myös, että islamilaisen yhteistyön järjestön toimeenpaneva komitea kokoontuu ensi viikolla videokonferenssin kautta Turkin pyynnöstä keskustelemaan pandemiasta.

Korostaen, että kansainväliset järjestöt ovat olleet tehottomia puhkeamisen aikana, Çavuşoğlu totesi, että nämä organisaatiot eivät ole panneet täytäntöön menestyvää politiikkaa. “Olemme aina sanoneet, että yksipuoliset politiikat ja kauppasodat ovat vääriä. Mutta nykyään kansainvälinen järjestelmä ja järjestöt ovat vanhentuneita ja tarvitsevat uudistusta. Nämä organisaatiot eivät pysty vastaamaan odotuksiin tai estämään konflikteja”, sanoi Çavuşoğlu.

Hän totesi, että 116 maata pyysi apua Turkilta, hän sanoi, että Ankara on lähettänyt apua 44: lle toistaiseksi. Tutkiessaan Yhdysvaltain ja Maailman terveysjärjestön äskettäistä riitaa, Çavuşoğlu sanoi: “Yhdysvaltojen oli virhe leikata taloudellista tukea WHO: lle. Kyllä, WHO: ta ja YK: ta voidaan kritisoida tänään, mutta tätä tukea ei pidä leikata tällaisella ajanjaksolla. Çavuşoğlu lisäsi, että Turkki otti ennakoivan kansainvälisen roolin ja humanitaarisen ulkopolitiikan.

Koronavirus:

Maailman tilanne

Turkin tilanne

Turkin koronavirustilanne 17.4.2020

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?