Turkki ryhtyy laajoihin toimenpiteisiin koronaviruksen laskeuman vaimentamiseksi

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

covid-19
Kuva: pexels.com

Turkki ryhtyy laajoihin toimenpiteisiin koronaviruksen laskeuman vaimentamiseksi

Valtion on maksaa 60% henkilöstön palkasta, siinä tapauksessa jos yrityksen toimintaa uhkaa lopetus. Turkki on ryhtynyt laajoihin toimenpiteisiin koronavirus pandemian taloudellisen laskeuman lieventämiseksi sekä työnantajien että työntekijöiden suojelemiseksi.

MAINOS!

Jokainen yritys, joka on pakotettu lopettamaan liiketoimintaan ylivoimaisen esteen vuoksi, kuten pandemia, voi kääntyä hallituksen puoleen. Hallitus maksaa 60 prosenttia henkilöstön palkoista kolmen kuukauden ajan.

Tämän lyhytaikaisen työllisyyskorvauksen avulla hallitus suorittaa suorat siirrot työntekijöiden pankkitileille 1 752 Turkin liirasta (260 dollaria) 4 381 liiraan (650 dollaria). Hallitus maksaa myös heidän sairausvakuutuksensa kyseisenä ajanjaksona.

Näillä toimenpiteillä hallitus toivoo vähentävän pandemiasta johtuvaa työttömyyttä. Sosiaaliturvajohtaja Bunyamin Esen kertoi, että lyhytaikaisen työllisyyskorvauksen vuoksi yritykset eivät menetä henkilöstöään kolmeksi kuukaudeksi.

Hän lisäsi, että presidentti Recep Tayyip Erdoganilla on valtuudet pidentää kolmen kuukauden määräaika kuuteen kuukauteen. “Jos epidemian riski ei lopu niin odotetusti, korvauksen voimassaoloaikaa jatketaan.”

Hallitus maksaa palkat kunkin kuukauden viidentenä päivänä maan postilaitoksen (PTT) kautta. Työnantajien ei tarvitse maksaa henkilöstölleen palkkoja, vakuutusmaksuja ja tuloveroja tänä aikana, Esen sanoi, joka on myös konsulttiyrityksen Uzman Global toimitusjohtaja.

Muutoksen mukaan korvausta voidaan saada työntekijälle, joka on työskennellyt vähintään 60 päivää ja hänellä on ollut 450 vakuutusmaksupäivä viimeisen kolmen vuoden ajan. Jos työntekijä menettää työpaikkansa kolmen kuukauden jälkeen, valtio myöntää heille työttömyyskorvauksen enintään seitsemäksi kuukaudeksi ja enintään 2354 Turkin liiraa (350 dollaria).

Turkki on myös hyväksynyt verohelpotukset ja viivästykset yrityksille ja kansalaisille. Erityisesti matkailu- ja ilmailuyritykset, joihin virus vaikuttaa eniten, ovat hallituksen suojelemia. Pankit ovat antaneet asiakkaille mahdollisuuden lykätä eräänsä kolmella kuukaudella ja tarjoavat yrityksille uusia matalakorkoisia luottopaketteja.

Maa tukee työnantajia minimipalkalla ja verotuksilla lyhytaikaisen työllisyystuen lisäksi. Turkki nosti vähimmäiseläkkeen 1500 turkkiin (223 dollari)

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?