Koronavirus on muuttanut Turkkia

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Davutlarissa katu. Kuva: Ali Ergene

Koronavirus on muuttanut Turkkia

Apteekkarit voivat tuottaa omia desinfointiaineita rajoittamattomasti. Apteekkarit palvelevat kerrallaan 3 asiakasta. He palvelevat asiakkaita lasien taakaa. Istanbulin kaupunki tekee ostoksia vanhusten puolesta ja toimittaa koteihin. Bussi ja metro liikennettä on vähennetty. Bussit, metrot, kaupungit, kadut, puistot jne. desinfioidaan. Ihmisiä kehotetaan pysymään kotona. Kaupungit, ministeriöt lähettävät ihmisten kännyköihin jatkuvasti viestejä tilanteesta. Pienituloisten eläkeläisten eläkkeet on nostettu 1500 Turkin Liiraan.

MAINOS!

Elentarvikkeet, hedelmät, vihannekset myydään pakattuna. Ei saa enää niitä koskea paljain käsin. Etäopetus alkaa kohta Turkissa. Etätyöt lisääntyy. Turkki on julistanut kaikki sairaalat pandemia sairaalaksi maassa.

Presidentti Erdoğan kehottaa kansalaisia pysymään kotona 3 viikkoa. Hän on sanonnut että paras tapa estää COVID-19: tä on kaikkien omat toimenpiteet. Kenelläkään ei ole oikeutta vaarantaa koko yhteisön terveyttä itsekkyyden tai oman huolimattomuuden vuoksi.

Turkki on sanonnut että kansakunnan ruokatarjonta on turvallisissa käsissä. Vankien tuomiot lyhennetään että koronaviruksen leviämisriskiä voidaan sillä minimoida. Pankkiautomaattien nostorajat ovat nostettu että ihmiset nostaisivat kerralla enemmän rahaa ja vähemmän liikkuisivat kadulla. Puistoista poistetaan penkit että ihmiset eivät oleskelisi penkeillä. Yli 65 vuotilalle ilmainen kuljetus on poistettu käytöstä toistaiseksi. Moskeijat on kiinni.

Ministeriön määräyksen mukaan kaikki kahvilat, kuntosalit, teatterit, elokuvateatterit, esityskeskukset, konserttisalit, häähallit, musiikkisalit, kalja baarit, tavernat, vesipiippu-kahvilat, Internet-kahvilat, kaikenlaiset pelikeskukset, huvipuistot, uima-altaat, turkkilainen kylpylät, saunat ja kylpylät suljettu toistaiseksi Turkissa. Kaikki urheilu ottelut ja liigat peruttiin.

Turkki ilmoitti lähettäneensä 500 000 koronavirustestipakkausta Yhdysvaltoihin. Turkki on lähettänyt Yhdysvaltoihin 500 000 koronavirustestipakkausta heidän pyynnöstään, terveysministeri Fahrettin Koca sanoi torstaina. Parlamentissa pitämässään puheessa Koca kertoi, että Ankara pyrkii lisäämään nopeasti omaa testaustaan ​​Turkissa ja että sen tavoitteena oli suorittaa 10 000-15 000 testiä päivässä. Hän sanoi, että tähän mennessä on tehty yhteensä yli 10 000 testiä.

Tälläinen on Turkki nykyä. Koko maailmassa leijuilee kuolemanpelkopilvet. Miljoonat ihmiset kuolevat, jos hallitukset eivät tehosta ponnistelujaan uuden koronaviruksen leviämisen hallitsemiseksi ja koordinoimiseksi, YK: n pääsihteeri Antonio Guterres varoitti torstaina.

Kosovo hakee Turkilta apua koronaviruksen torjuntaan. Presidentti Hashim Thaci kertoi puhelinsoitonsa Turkin presidentin Erdoganin kanssa etsiäkseen apua COVID-19-taisteluun
Thaci kiitti myös Turkin taistelua viruksesta. “Kosovo nauttii Turkin operatiivisesta ja logistisesta avusta pyrkimyksissä kukistaa COVID-19. Äärimmäisen kiitollinen Turkille ja presidentti Erdoganille tuesta”, hän lisäsi.

Ali Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.