Norjalaiset ovat aloittaneet rahankeräyskampanjan Ukrainalle

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Norjassa aloitettiin rahankeräyskampanja Ukrainan auttamiseksi. Kampanjan tavoite kerätä 50 miljoona kruunua eli 5,5 miljoona dollaria. Norjalaiset haluavat ostaa kerätyillä rahoilla turkkilaisen Bayraktar TB2 lennokin. Tämän ostetun lennokin tarkoitus on se että lennokki lahjoitetaan Ukrainalle. Samankaltainen kampanja järjestettiin aiemmin Latviassa.

MAINOS!

Samankaltainen kampanja nyt järjestetään Norjassa. Bayraktar TB2 lennokin valmistaja lahjoitti Latvialle yhden lennokin ja yhden lennokin Ukrainalle toimitettavaksi ja kerätyt rahat toimitettiin myös ukrainalaisille. Myös puolalaiset ovat aloittaneet samanlaisen kampanjan Puolassa.

Turkkilaiselta Bayraktar TB2 lennokeista tuli Ukrainan symboli. Ukrainalaiset ovat tehneet niistä jopa laulun. Laulu on ollut hyvin suosittu sosiaalisessa mediassa. Turkkilainen lennokkien valmistaja firma Baykar ei käyttänyt tilannetta hyväkseen niin kuin monet firmat tekevät yleensä. Meillä ei ole tietoa siitä että onko Suomessa samankaltainen rahankeräyskampanja.

Lähde: aksam.com.tr

Latviassa esillä ollut turkkilainen lennokki Bayraktar TB2

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.