Nuoret pääsevät ilmaiseksi museoihin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Türkiyen nuoriso- ja urheiluministeriö on ilmoittanut nuorten ilmaisen pääsyn museoihin tavoitteenaan tarjota pääsy kulttuuri-, taide-, urheilu- ja matkailutoimintaan.

MAINOS!

Ilmoitus tuli lauantaina Istanbulissa Rahmi M Koç -museossa järjestetyssä tapahtumassa.

Tapahtuma isännöi monia merkittäviä nimiä taiteesta, kulttuurista ja liike-elämästä. Paikalla oli myös poliitikkoja, tutkijoita ja humanitaarisen avun johtajia.

Tilaisuudessa nuoriso- ja urheiluministeri Muharrem Kasapoğlu sanoi, että 18–25-vuotiaat voivat saada digitaalisen museokortin maksutta.

Tohtori Kasapoğlu lisäsi, että nuoret voivat vierailla museoissa niin paljon kuin haluavat MüzeKart GNS:n avulla, jonka he saavat ilmaiseksi 1.7.-1.10.

”Presidenttimme toi hienoja uutisia nuorille ystävillemme, jotka rakastavat matkustamista kesällä. Nuorisomme saavat majoittua maksutta

valitsemissamme asuntoloissa 81 maakunnassa 15.7.-1.9. välisenä aikana”, hän sanoi.

Mahdollisuus nuorille matkailijoille

Tohtori Kasapoğlu korosti, että tämä on tärkeä tilaisuus nuorille matkailijoille, jotka haluavat vierailla Türkiyessä ja kokea kulttuurista rikkautta.

Nuoret pääsevät yli 300 museoon, kuten Galata-torniin, Göremen ulkoilmamuseoon, maalaus- ja veistosmuseoon, Pamukkalen travertiiniin ja Zeugma-museoon.

Nuorille jaetaan lippuja elokuvateatteriin, teatteriin, konserttiin, festivaali- ja urheilukilpailuihin, eri merkkien lahjakortteja ja matkalippuja koko kesän ajan.

Lähde: trtworld.com

Helena Ergene