EU kehottaa Kreikkaa lopettamaan “väkivaltaiset” maahanmuuttajien oikeuksien loukkaukset

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Euroopan unionin korkein maahanmuuttovirkamies kehotti Kreikkaa torstaina lopettamaan “väkivaltaiset” siirtolaisten karkottamiset tai vaarantaa varojen menettämisen. “Rahoitus liittyy siihen, että EU:n perusoikeuksia sovelletaan oikein”, hän lisäsi.

MAINOS!

Tultuaan yhdeksi tärkeimmistä kohdepaikoista vuoden 2015 muuttoliikekriisin aikana, Ateena on tiukentanut politiikkaansa viimeisen vuoden aikana lisäämällä maa- ja meripartioita, laajentamalla raja-aitaa ja rakentamalla paljon tiukemman turvallisuuden takaavia leirejä saarilleen lähellä Turkkia.

Se on toistuvasti kiistänyt syytökset niin sanotuista turvapaikanhakijoiden työntämisestä ja sanonut, että se sieppaa veneitä merellä suojellakseen omia ja Euroopan unionin rajoja.

“EU:n ulkorajan suojeleminen laittomalta maahantulolta on velvollisuus. Väkivaltainen ja laiton siirtolaisten karkottaminen on lopetettava nyt”, sanoi sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson tavattuaan Kreikan hallituksen ministerit.

Hän sanoi, että Ateena ottaa syyskuusta alkaen käyttöön uuden järjestelmän perusoikeuksien turvaamiseksi. Hän ei kertonut uudesta järjestelmästä yksityiskohtia. Kreikan viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet asiaa.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene