Neuvottelu pöydällä oleminen ei sido Turkkia

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan & Emine Erdoğan

Neuvottelu pöydällä oleminen ei sido Turkkia

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan lähtee USA:han tapaamaan USA:n presidentti Donald Trumpia. Erdogan vastasi toimittajien kysymyksiin lentokentällä ennen kuin hän lähti matkaan. Erdogan puhui Turkin välimerellä tekemästä kaasu-/öljyporauksesta. “Turkilla on oikeus toimia välimerellä. Turkilla on lupa toimia kansainvälisten sopimusten perusteella. Niillä mailla ei ole oikeutta etsiä öljyä täällä jotka toimivat täällä nyt. Turkki on yksi Kyproksen takaajamaista. Kyproksen takaajamaat ovat Turkki, Englanti ja Kreikka.”

MAINOS!

“EU kiristää pakotteilla Turkkia nyt tästä syystä. Erdogan jatkoi puheissaan, EU on jo tehnyt pakotteita vuodesta 1963 lähtien Turkkia vastaan. Turkkia ei ole vieläkään hyväksytty EU:n jäsen maaksi. Monta maata on otettu EU:n jäseneksi Turkin jälkeen. EU ei ole pitänyt Turkille antamia lupauksia. Turkki ei ole sellainen maa mitä EU kuvittelee. Neuvottelu pöydällä oleminen ei sido Turkkia. Turkki voi lopettaa neuvottelut millä hetkellä tahansa.”

“EU:n on tarkistettava hyvin tarkkaan Turkin politiikkaa. Turkki ylläpitää 4 miljoonaa pakolaista. Turkin vankiloissa on paljon DEASH jäseniä. Minä olen ennenkin sanonnut EU:lle että Turkki avaa rajat ja ei pysäytä pakolaisia. Olemme jo alkaneet lähettää DEASH:n jäseniä kotimaihinsa. EU:n ei kannata yrittää pelotella Turkkia Kyprokseen liittyvistä asioista.”

Hän lisäsi “Turkki aikoo jatkaa operaatioita Syyriassa koska alueet eivät ole puhdistettu terroristeilta kuten Turkille luvattiin.”

Lähde: Turkin media

Ali Ergene

 

Missä EU ja EU:n jäsenmaa Suomi on tehnyt virheen Turkin suhteen?

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.