Millä vuosisadalla Istanbulin pormestari elää?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Erdoğan
Erdoğan ja vaimo Emine istuttivat puuta yhdessä.

Millä vuosisadalla Istanbulin pormestari elää?

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğania tunnetaan siitä että hän rakentaa isoja projekteja ja näyttävästi tekee projektien aloitustyöt ja avajaiset. Erdoğan on ratkaissut Istanbulin vesi ongelman tuomalla vettä monien kilometrien päästä pitkin putkia. Hän on rakentanut uusia teitä, uusia lentokenttiä, metrolinjoja, siltoja, rautateitä, roskan lajittelulaitoksia, ostanut isoja linja-autoja että suurkaupungin infrastruktuuri parantaisi ja helpottaisi kaupunkilaisten elämää.

MAINOS!

Erdoğan on toteuttanut osan Istanbulin projekteista kun hän oli Istanbulin pormestari, osan pääministerinä, osan presidenttinä. Istanbul on hyvin tärkeä kaupunki Erdoğanille ja myös koko Turkille. Istanbul on Turkin kaupan keskus ja suosittu turistikohde ja historiallisesti tärkeä kaupunki.

Erdoğan edelleen seuraa Istanbulin projekteja hyvin tarkkaan. Istanbulin pormestari valittiin Erdoğanin puolueelta noin 20 vuoden ajan. Erdoğanin puolue AK-parti hävisi viime vaalit Istanbulissa. Pormestariksi valittiin Turkin oppositiopuolue CHP:n ehdokas Ekrem İmamoğlu.

Istanbulin osa projekteista suunniteltiin ja päätettiin rakentaa ennen kuin nykyinen pormestari oli valittu. Uusi pormestari pysäyttää tai peruu Istanbulin projekteja. Koska hänen mielestä ei tälläisiä tarvita. Edellisen pormestarin aikana Istanbulin kaupungin valtuusto oli päättänyt rakentaa jäteveden puhdistamislaitoksen Istanbuliin. Tämä projekti on nyt uuden pormestarin päätöksellä peruttu sillä perusteella että Istanbulissa ei sitä tarvita ja puhdistettu vettä ei tarvi laskea Bosporin salmeen.

Paikka mihin veden puhdistus laitos oli tarkoitus rakentaa niin sieltä olisi pitänyt kaataa puita. Uusi pormestari halua säilyttää nyt puut jotka oli istutettu Erdoğanin pormestari aikana. Nyky pormestari on sanonut hymillen että hän suojelee Erdoğanin henkilökohtaisesti istuttaman puun.

Erdoğanin toimesta aloitettiin puun istutuskampanja koko Turkissa tänään (11.11.2019). Erdoğan aloitti kuten aina näyttävästi puun istutuskampanjan pääkaupungissa Ankarassa. Tänään on istutettu Turkkiin 11 miljoona puuta. Turkissa istutetaan kolmanneksi eniten puita maailmassa.

PKK-terrorijärjestö polttaa metsiä Turkissa. PKK-terrorijärjestön jäsenet sytyttää useista eri paikoista metsäpaloja jotta ne olisi vaikea sammuttaa. Suurin osa Turkin metsäpaloista on PKK-terrorijärjestön jäsenten aiheuttamia.

Minusta uuden pormestarin viimeinen toiminta on ollut todella törkeää. Uusi pormestari on myös järjestänyt näyttävästi kuten Erdoğan projektin peruuttamisen seremonian. En ymmärrä tätä pormesteria ollenkaan. Luuleeko hän että hänet on valittu pysäyttämään Istanbulin kehityksen? Pormestarin tehtävä on palvella, ylläpitää palveluja  ja helpottaa kaupungilaisten elämää. Ketä hän palvelee ja millä vuosisadalla hän elää?

Herää kysymys mikä on tärkeintä? Muutaman puun kaataminen vai puhdistaa jätevedet vai laskea jätevedet puhdistamattomana Bosporin salmeen?

Nyky pormestarin mukaan jatketaan ympäristön likaamista. Puun istutuskampanja ei kiinnostanut oppositioita ja Gezi puiston mielenosoittajia jotka muutama vuosi takaperin vastustivat ja muutaman puun kaatamista ja vandalisoivat Istanbulissa. Tuskin hänet valitaan seuraavissa vaaleissa tällä menolla. Erdoğan on hyvin pettynyt kun hän on kuullut tästä päätöksestä.

Minä henkilökohtaisesti ihmettelen ketä uusi pormestari palvelee? Istanbulilaisia vai ketä? Tuntuu siltä että miehen tehtävä on se että hän toimii muiden etujen mukaisesti. Hän ei toimi Istanbulilaisten etujen mukaisesti ainakaan. Miehen tehtävä näyttää olevan jarruttaa ja pysäyttää kaikkia projekteja pormestarina Istanbulissa. Turkin suurin oppositiopuolue CHP elää viime vuosisadalla.

Istanbulin pormestarin teot

Eminönü-alueella kalavoileipiä myyvistä veneistä, jotka ovat osa Istanbulin katuruokapaikkoja ja turistien suosikkeja, tulee historiaa, kun Istanbulin kunta antoi myyjille häätömääräyksen. Kysyttäessä häätömääräyksestä paikalliset asukkaat puhuivat myyjien puolesta ja vastustivat häätöä. “Nämä ovat Istanbulin kuvake. He ovat olleet täällä vuosia. Se on hieno asia myös turisteille. Jos he tekevät työnsä hyvin ja maksavat veronsa, heidän pitäisi pysyä”, Ali Yılmaz sanoi.”Balık Ekmek” (kalavoileivät) -perinne juontaa juurensa 1960-luvulta.

Viitaten kunnan lähteisiin, raportti kertoi, että karkotusmääräys oli osa Istanbulin historiallisen niemimaan uutta hanketta, johon Eminönü kuuluu. Lähde kertoi, että kalastusveneitä pidettiin huononnäkösinä, jotka eivät sovi historialliseen niemimaaseen, ja lisäsi, että uusia vuokralaisia ​​ei sallita heti, kun ne on häädetty.

Istanbulin pormestari on antanut kenkää 6.000 työntekijöille.

Lähde: dailysabah.com

Ali Ergene

Vaalimainonta ja ympäristö Turkissa

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.