Vaalimainonta ja ympäristö Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: flickr.com

Vaalimainonta ja ympäristö Turkissa

Monet suomalaiset asuvat tai käyvät Turkissa. Monet monikansalaiset suomalaiset/turkkilaiset äänestävä Turkissa. Monet teistä on ilmeisesti huomannut sen että ennen puolueiden autot kiersivät ristiin rastiin soittaen kovaa puhetta ja musiikkia äänilaitteilla Turkissa lähellä vaaleja. Puolueiden liput heiluivat pitkin katuja. Puolueiden bussit kilpailivat kovaa äänilaitteiden kanssa kaduilla.

MAINOS!

Kansalaisten puolesta se oli kestämätöntä. Turkissa luullaan että kuka huutaa kovempaa se voittaa. Tämä on todella väärin. Tämän hetken hallitus on huomannut sen tai saanut palautteita kansalaisilta niin hallitus on lopettanut vaalirumputusta kaduilla. Hallitus teki lakimuutoksen, ettei enää sallita kovia meluja ja eikä laiteta puolueiden lippuja ristiin rastiin kaduille Turkissa.

flickr.com

Tuemme Erdoganin puoluetta tai emme tue.

Hallitus on tehnyt suurpalveluksen kansalaisille tällä laki muutoksella. Joskus pienten asioidenkin vaikutukset voivat olla isoja. Tämä on yksi niistä. Turhan rahan tuhlaus on loppunut lippuihin ja mainoksiin. Ei enää polteta polttoainetta turhan takia. Kansalaiset voivat keskittyä arkipäivään ja hoitaa häiriintymättä asioita. Minun mielestäni työnteon tehokaan ei laske niin kuin ennen. Tämä on todella hyvä muutos. Minä henkilökohtaisesti nostan hattua tästä muutoksesta Turkin hallitukselle.

Olin ennen kirjoittanut artikkelin asiasta: Miksi Turkin kansasta suurin osa rakastaa Erdogania ja keitä he ovat? Kannattaa lukea uudestaan. Olen edelleen samaa mieltä asiasta. Minun mielestäni sama puolue pysyy vallassa niin kauan että se tekee parannuksia kansalaisten puolesta. Kyse on siitä edelleen. Myös kansa äänestää samaa puoluetta pitkään. Mustamaalaamisella tai haukkumalla esim. yksinvaltias tai diktaattoriksi ei yhtään auta oppositiopuolueita. Turkin oppositio puolueet ilmeisesti tietävät sen. He puhuvat nykyään maltillisesti muutamia poikkeuksia huolimatta tai minä niin toivon.

Toivon että parhaat voittavat maaliskuun lopussa järjestettävissä kunnallisvaaleissa Turkissa. Toivotaan että valitut edustajat ovat yhteistyökykyisiä yli puolue rajojen ja tekevät hyviä päätöksiä yhteiskuntamme hyväksi.

Ali Ergene

Erdoğan toivotti Turkin kansalaisille “Hyvää Joulua”

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.