Missä EU ja EU:n jäsenmaa Suomi on tehnyt virheen Turkin suhteen?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

EU:n lippu
EU:n lippu

Missä EU ja EU:n jäsenmaa Suomi on tehnyt virheen Turkin suhteen?

MAINOS!

Turkki on pyrkinyt noin 50 vuotta EU:n jäseneksi. Turkki on tehnyt kaikkensa että Turkista tulisi EU:n jäsen 50 vuotta. Turkki osallistui NATO:n kanssa Korean sotaan 1950-1953 luvulla vaikka Turkki ei ollut NATO:n jäsen silloin. Muutamassa vuodessa otettiin jäseneksi Itäblokin maat EU:hun vaikka nämä maat eivät olleet silloin valmiita jäseniksi. Turkkilaiset ja Turkin valtio näkee miten EU on toiminut väärin ja epäoikeudenmukaisesti Turkkilaisia vastaan. Turkkilaisilla ei ole edes viisumi vapautta vaikka sitä on luvattu.

Turkin kansan hyvinvointi ja koulutus on noussut jo vuosia. Turkki ja turkkilaiset eivät usko enää EU:n tekosyitä että Turkista tulisi EU:n jäsen. Etelä-Kyproksesta tehtiin EU:n jäsen. Siellä ei ole edes tehty rauhansopimusta. Pohjois-Kyproksen-turkkilaiset ja Etelä-Kyproksen kreikkalaiset ovat edelleen sodassa paperilla. Herätys! Lukekaa Kyproksen historiaa niin avautuu miksi Turkki on mennyt suojelemaan turkkilaisia 74-luvulla Kyprokselle. Kreikkalaiset yrittivät tehdä vallankaappauksen saarella ja liittää saaren Kreikkaan.

Länsimaat ovat aina toimineet kaikissa asioissa Turkkia vastaan vaikka Turkki olisi ollut oikeassa. Se edelleen näkyy monissa asioissa EU:n ja sen jäsenmaiden politiikassa. Turkki ja Turkin kansasta suurin osa on vihdoin viimein tajunnut että EU ja Amerikka eivät ole todellisia ystäviä. Nämä maat ovat aina käyttäneet Turkkia hyväksi. Turkki on ollut heidän silmissä vaan markkina-alue mistä saa lypsettyä itselle etua. Halutaan tehdä vain siirtomaa politiikkaa.

Ehkä vanhoja asioita ei muisteta tai tiedetä mutta uskon että kaikki muistavat miten vaaleilla valittua Turkin presidenttiä vastaan länsimedia, Suomen media ja poliitikot ovat hyökänneet. Muistatteko häntä on nimitelty ja edelleen nimitellään välillä diktaattori, välillä itsevaltias, välillä suuruudenhullu ja jne. Nämä nimittelyt on ollut todella loukkaavia turkkilaisia kohtaan. Tällä lailla epäsuoraisesti haukutaan Turkin kansaa. Muistatteko Itävaltaa miten törkeästi se vastustaa Turkin EU jäsenyyttä. Sille Ottomaanien Wienin piiritykset 1500-1600 luvuilla ovat vielä tätä päivää.

Hollanti ja Saksa eivät sallineet turkkilaisten kansanedustajien ja presidentin tulla maihinsa vedoten turvallisuuteen. Molemmat maat ovat kuitenkin houkutelleet Turkkilaisia halpatyövoimakseen aikoinaan. Liittolaiselle Turkille ei myyty aseita. PKK/YPG terrorijärjestön jäsenet voivat vapaasti liikkua ja mielenosoittaa ja tehdä iskuja Turkkia vastaan EU maissa. Muistakaa Turkki turvaa myös Euroopan ja Suomen turvallisuutta. Turkilla on NATO:n toiseksi suurin armeija. Luuletteko Saksa ja Ranska tulee teitä suojelemaan jos Suomessa jotain tapahtuu. Jos niin ajattelette, näette unta.

Nyt viime vuosina tämä EU:n leikki on alkanut riittämään Turkille. Se on alkanut etsimään muita liittolaisia ja yhteistyökumppaneita. Miksikö? Katsokaa suomalaiset ja poliitikot peiliin. Ehkä näette missä olette tehnyt virheen. Te olette tekemässä liittolaisesta ja ystävästä vihollisen. Kaikki varmasti tietää että vanha ystävä on vaarallisin vihollinen. Olen aina ihmetellyt miksi Suomen kansasta suurin osa vihaa Turkkilaisia tai Turkin valtiota. Kahden maan suhteet on ollut aina aiemmin erinomaiset.

Turkkilaiset ovat aina tunteneet suomalaiset läheisiksi vaikka kahden maan välissä on tuhansia kilometrejä. Suomi ja Turkki ei ole koskaan sotinut tai kinannut historiassaan. Monet turkkilaiset tietää kirjan ”Valkosten liljojen maa” jossa kerrotaan Suomesta. Suosittelen että lukisitte kirjan samalla tulisi esille myös Suomen historia.

Ehkä osa teistä sanoo että turkkilaisten on turha syyttää EU:ta tai suomalaisia. Olette oikeassa Turkkikin on tehnyt virheen liittymälle väärelle puolelle. Turkki yrittää nyt korjata asiaa. Turkki tietää tulevaisuus on idässä ja Afrikassa. Idästä on tulossa maailman talousmahti. Eurooppa on vanhenemassa ja Eurooppa on energiariippuvainen Venäjään, lähi-itään ja Turkkiin.

Tiedätte miten EU on halunnut jättää Turkin yksin 3,5-4 miljoonan pakolaisten kanssa ja lisää tulee myös Afganistanista, Pakistanista jne. vaan esim. Suomi pakko palauttaa Irakiin ja Afganistaniin.

Sen lisäksi PKK/YPG terrorijärjestön jäsenet liikkuu Euroopassa vapaasti ja heille annetaan oleskelulupia ja kansalaisuuksia. Yksi heistä on YPG terrorijärjestön johtajistoon kuuluva Salih Müslim. Tällä terroristilla on oleskelulupa Suomessa. Kohta niitä on niin paljon Euroopassa että en ihmettelisi jos he aloittavat vapaustaistelun Euroopassa ja vaativat oma hallinto alueita.

Heillä on hyvät taidot, tiedot ja kokemus rakentaa hienoja tunneleita Syyriasta ja alistaa ihmisiä omaan tahtoonsa. Suomessakin on vietetty Syyriassa vallatun alueen vallankumous juhlia ihan julkisesti yhdessä suomalaisten kanssa. He voivat käyttää ammattitaitoaan Euroopassakin tulevaisuudessa. Se on mahdollista. Tämä on kylmä totuus.

Ali Ergene

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.