“EU: n on pidettävä lupauksensa”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu.
Turkin Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu. Kuva: flickr.com

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu piti lehdistötilaisuuden Brysselissä tänään 22.01.2021. Ministeri Çavuşoğlu sanoi “Tiedämme, että EU ei ole täytänyt velvoitteitaan. Liittymisprosessin neuvotteluja on jatkettava”.

MAINOS!

Turkki odottaa viisumivapautta

Çavuşoğlu sanoi, olemme samaa mieltä EU: n kanssa halusta jatkaa vuoropuhelua. Olemme tarkastelleet konkreettisia vaiheita. Odotamme konkreettisia toimintoja viisumivapaudelle.”

Turkki pitää kiinni lupauksistaan niin myös EU:n on pidettävä lupauksensa

“Turkki täyttää lupauksensa. Olemme nähneet saman sitoutumisen halun neuvottelu kumppaneiltamme, haluamme myös nähdä tuloksia käytännössä. Olemme sopineet tiekartasta liittyen konkreettisiin tehtäviin.

Çavuşoğlu varoitti: Kreikan kanssa aloitettavista tutkimusneuvotteluista,  “Kreikan ei pitäisi ryhtyä toimiin jännitteiden lisäämiseksi ennen tutkinta neuvottelujen alkamista.”

EU neuvoston puheenjohta tulee Turkkiin

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on kutsunut EU neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin Turkkiin vierailulle. EU neuvoston puheenjohtaja on hyväksynyt kutsun. Vierailu päivästä ei ole sovittu vielä. Ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu tapasi tänään 22.01.2021 Brysselissä lisäksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin.

Lähde: sabah.com.tr

Ali Ergene

“Turkin rajat ovat Naton rajoja”

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.