Turkki lopettaa kaikki kansainväliset lennot koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi.

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Recep Tayyip Erdoğan
Turkın presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: flickr.com

Turkki lopettaa kaikki kansainväliset lennot koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi

Erdoğan on julkaissut uusia rajoituksia

1- Maakuntien ja kaupunkien välisessä matkustamisessa tarvitaan kuvernöörin lupa.

MAINOS!

2- Sekä yksityinen että julkinen sektori siirtyvät joustaviin työaikatauluihin, joissa on vähän henkilöstöä.

3- Harva istuinjärjestely julkisessa liikenteessä. Kaupungeissa sosiaalista etäisyyttä sovelletaan julkisessa liikenteessä.

4- Turkki lopettaa kaikki kansainväliset lennot koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi.

5- Uusille sotilaille asetetaan 14 päivän karanteeni heidän armeijansa alkaessa ja loppuessa.

6- Piknikipaikat, metsät ja arkeologiset kohteet suljetaan viikonloppuisin ja arkisin on voimassa kokoontumiskielto.

7- Turkin 30 maakunnissa muodostetaan pandemia toimikuntia ryhtymään tarvittaviin lisätoimenpiteisiin. Tiukasti seurataan tilannetta ja tarvittaessa tiukennetaan toimenpiteitä.

8- Ellei ole pakko, ei mennä ulos tai käytetä julkisia kulkuneuvoja.

Uusia ja aiemmin annettuja muutoksia/määräyksiä Turkissa!!!

Turkki lopettaa kaikki kansainväliset lennot koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi, presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi perjantaina. Puheenvuorossaan tiedeneuvoston kokouksen jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa Erdoğan ilmoitti useista uusista toimenpiteistä COVID-19-taudinpurkauksen torjumiseksi.

Sekä yksityinen että julkinen sektori siirtyvät joustaviin työaikatauluihin, joissa on vähän henkilöstöä, hän sanoi. Kaupungeissa sosiaalista etäisyyttä sovelletaan julkisessa liikenteessä. Piknikipaikat, metsät ja arkeologiset kohteet suljetaan viikonloppuisin.

Turkin 30 maakunta kaupunki muodostetaan pandemia toimikuntia ryhtymään tarvittaviin lisätoimenpiteisiin. Uusille sotilaille asetetaan 14 päivän karanteeni heidän armeijansa alkaessa ja loppuessa.

Erdoğan kehotti myös Turkin 83 miljoonaa kansalaista toteuttamaan “vapaaehtoisen karanteenin” ja jättämään kotinsa vain perus- ja hätätilanteisiin. Viime viikkoina Turkki on sulkenut useimmat julkiset tilat, koulut ja yliopistot ja rajoittanut julkista liikennettä. Se asetti myös viikonloppuna 24 tunnin ulkonaliikkumiskiellon yli 65-vuotiaille ja kroonisia sairauksia sairastaville.

Paikallisten basaareiden ja kauppapaikkojen, torien on oltava vähintään 3 metrin etäisyydellä toisistaan, eivätkä ne saa myydä muuta kuin elintarvikkeita, pakattuna. Kaupungeissa poliisit tarkastuspisteissä ovat aloittaneet po kaupunkiin saapuvien ja poistuvien ihmisten lämpömittauksen.

Viranomaiset aikovat myös nostaa testien määrän yli 10 000: een lähipäivinä. Nopeiden testisarjojen avulla terveydenhuollon henkilökunta saa tulokset 1 1/2 tunnissa. Turkin tavoite on suorittaa 50.000 testiä päivässä.

Ihmisiä kehotetaan pysymään kotona.

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?