Suomen turkkilaisilla on “oma työvoimatoimisto”

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

sosiaali media

Suomen turkkilaisilla on “oma työvoimatoimisto”

Suomen turkkilaiset tunnetaan yleensä ahkerina, kekselijäinä, yrittelijäinä, hyvin suomea puhuvina ja luotettavina kansanryhmänä. Niistä hyvistä kehumisista ja ominaisuuksista huolimatta Suomen turkkilaisistakin on paljon työttömiä vaikka muihin ulkomalaisiin verratuna heidän työttömyys prosentti on pieni.

MAINOS!

Kanta suomalaisilla ja viranomaisilla on paljon vielä tekemistä asioiden parantamiseksi. Ehkä jonkun pitäisi tutkia asiaa syvemmeltä ja ehdottaa ratkaisua. Suomen turkkilaiset tunnetaan yrittelijänä kansanryhmänä Suomessa. Heitä on nykyään paljon yrittäjinä esim. pizzeriat, baarit, autohuoltamot jne. Mutta turkkilaiset ovat vähän pakostakin joutuneet yrittäjiksi Suomessa. Kaikista ei edes ole yrittäjäksi.

Työvoimatoimiston pitäisi kehittää konkreettsia ratkaisuja että turkkilaisetkin työllistyisivät maassa. Ehkä suomalaiset firmat ovat valmiina ottamaan turkkilaisia työntekijöitä töihin. Koska turkkilaisia yleensä kehutaan aina hyvinä työntekijöinä. Mikä voi olla syynä että suomalaiset työnantajat ei ota turkkilaisia työntekijöitä töihin vaikka turkkilaiset sopeutuvat hyvin Suomen työelämään. Ehkä he enemmän pelkäävät että kantasuomalaiset työntekijät eivät hyväksi heitä ja tuosta syystä työilmapiiri heikkenee ja tuotanto kärsii. Vai mikä on syynä?

Mutta Suomen turkkilaiset ovat keksineet työllistää taas itse itseensä sosiaalisessa mediassa. He ovat perustaneet facebookiin ryhmän jossa voi hakea työntekijää tai työpaikkaa. Tämä on minusta hyvä keksintö että Facebookia käytetään hyväksi. Suosittelen liittymään ryhmään kaikkia vaikka ryhmä on Turkin kielinen. Melkein kaikki turkkilaiset osaavat suomea ryhmässä joten ilmoitukset voivat olla myös suomen kielellä. Eli kieli ei tule olemaan ongelma.

Ryhmän nimi on Finlandiya’da iş ve işçi arayanlar. Facebook osoite on https://www.facebook.com/groups/1964029340487808/.

Ali Ergene

Ali Ergene

Turkkilaisilla ja suomalaisilla on hyviä kulttuuri etuja

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.