KÜNEFE OHJE
Ainekset:
400 gr kadayıf
200 gr voita
250 gr mozzarella juustoa
Sokeriliemen ainekset:
4 dl sokeria
4 dl vettä
Muutama tippa sitruunanmehua
Valmistus:
1. Sulata voi
2. Voitele paistovuoka
3. Ripottele vuokaan hiukan tomusokeria, jotta kunefen pinta karamellisoituu ja näin saa kauniimman värin
4. Nypi kadajifit pieniksi paloiksi ja lisää voisula sekaan. Sekoita hyvin
5. Painele puolet kadajıfseoksesta paistovuokaan
6. Pilko mozzarellat vuokaan
7. Lisää loput kadajifit vuokaan ja painele voimakkain ottein
8. Paista 250 asteen uunissa, alimmalla tasolla
9. Valmista sillä väin sokeriliemi
10. Ota paistunut kunefe pois uunista, käännä ja laita vielä kerran uuniin, jotta molemmat puolet paistuvat tasaisesti
11. Kaada lämmin Sokeriliemi kuuman kunefen päälle
12. Koristele pistaasipäikinöillä
13. Nauti lämpimänä
Sokeriliemen valmistus:
Laita ainekset kattilan ja keitä n. 15 minuuttia
Türkan Kurkut