Peruna-tomaattipaistos turkkilaiseen tapaan ( 4 – 6:lle )
Tämä maukas perunaruoka on peräisin Länsi-Anatoliasta ja paistetaan perinteisesti savivuoassa. Se on loistava lisuke lihalle, linnulle tai kalalle. Voit tarjota sen myös sellaisenaan pääruokana sitruunamehulla tai jogurtilla höystettynä ja vihreän salaatin kera.
- 1/2 kg perunoita
- hiukan suolaa
- 1 rkl voita
- 3 rkl Tariş oliiviöljyä
- 2 punasipulia halkaistuna ensin pitkittäin, sitten poikittain ja viipaloituna pitkittäin
- 3 – 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 – 2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä
- 1 – 2 tl punaista chiliä tai
1 hienonnettu tuore punainen chilipaprika ilman siemeniä - 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa ilman mehua
- 12 – 16 Tariş mustaa oliivia
- 125 g fetajuustoa murustettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- tilkka Tariş oliiviöljyä pinnalle
- 1 sitruuna lohkoiksi leikattuna
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pane perunat kattilaan kylmään miedosti suolattuun veteen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 – 20 min. kunnes perunat ovat kypsiä mutta eivät liian pehmeitä.
- Kaada vesi pois ja huuhdo perunat kylmässä juoksevassa vedessä.
- Kuori perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi tai suupalan kokoisiksi lohkoiksi.
- Kuumenna voi ja 2 rkl Tariş oliiviöljyä paksupohjaisessa pannussa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Lisää juustokumina, chili ja suurin osa oreganoa – säästä osa paistoksen pinnalle – ja hämmennä joukkoon sokeri, viinietikka ja tomaatit.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lado perunat ja oliivit (mieluiten saviseen) uunivuokaan ja lusikoi kirpeä tomaattiseos niiden päälle.
- Murustele feta pinnalle ja ripottele päälle loput oreganosta.
- Valuta pinnalle loput Tariş oliiviöljystä ja paista uunissa 25 – 30 min.
Tarjoa kuumana sitruunalohkojen kera.
Lähde: keittotaito.com