Viinilehtikääryleet eli yaprak sarma

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Mainos

Kuva: pxhere.com

Viinilehtikääryleet eli yaprak sarma

AINEKSET

2 kpl sipulia
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl korintteja
100 g pinjansiemeniä
2 dl (puuro)riisiä
4 dl vettä
1 tl kuivattua minttua
1 tl kanelia
1 kpl persiljanippua
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 kpl sitruunanmehua
Lisäksi
400 g säilöttyjä viininlehtiä
3 dl vettä
1 dl Tariş oliiviöljyä

TYÖVAIHEET

Päivän alennuskoodiEgean Suomalaiset Yhdistys MAINOS

Kuori ja hienonna sipulit täytettä varten. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää sipuli, korintit ja pinjan-siemenet. Kuullota kevyesti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää 4 dl vettä, kaikki mausteet ja sitruunamehu. Sekoita ja anna hautua kannen alla puolisen tuntia.

Liota viininlehtiä kuumassa vedessä noin tunti. Valuta ylimääräinen vesi siivilässä muutamassa erässä. Laita täytettä viininlehdille.
Aloita kääriminen leveämmältä ”ruotopuolelta”. Käännä pitkät reunat täytteen päälle ja rullaa viininlehdet napakoiksi rulliksi. Laita valmiit kääryleet kattilaan, jonka pohjalla on muutama viininlehti. Kaada päälle 2–3 desiä vettä ja desilitra oliiviöljyä. Viipaloi päälle muutama sitruunaviipale. Laita kansi päälle ja keitä hyvin hiljakseen 1–1½ tuntia.

Nosta kattila liedeltä ja anna kääryleiden olla keitinliemessään 2–3 tuntia. Neste imeytyy tässä ajassa. Tarjoa kylminä.
Vinkki! Jos et löydä viininlehtiä marketista tai etnisistä kaupoista, korvaa ne ohuilla valkokaalin lehdillä.

Türkan Kurkut

Punainen linssi pulla (meze)

Mainos