Izmirin järistyksen uhreille rakennetut talot toimitetaan pian

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Asuntoja, joita on rakennettu viime vuoden lokakuussa İzmirin maakunnassa tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen uhreille, aletaan toimittaa omistajilleen ensi kuun lopussa. Hallitus käynnisti laajamittaisen asuntohankkeen niille, joiden kodit tuhoutuivat tai vaurioituivat voimakkaasti. 6,6 magnitudin maanjäristys iski maan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin 30.10.2020 ja tappoi 115 ihmistä.

MAINOS!

”Yhteensä 1444 asunnon rakennustyöt Bayraklın alueen seitsemällä alueella etenevät nopeasti. Toivomme, että voimme alkaa toimittaa näitä asuntoja ihmisille 30. lokakuuta maanjäristyksen vuosipäivänä ”, sanoi maakunnan ympäristö- ja kaupungistumisosaston päällikkö Ömer Albayrak.

Maanjäristyksen jälkeisten vahinkojen arvioinnin jälkeen valmistelut alkoivat välittömästi uusien asuntojen kehittämiseksi kaupungissa, Albayrak sanoi ja totesi, että kotihankkeiden tarjoukset hoidettiin yhdessä Turkin asuntokehityshallinnon (TOKİ) kanssa.

Uusien talojen perusta luotiin helmikuussa 2021 tilaisuudessa johon osallistui presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Bayraklın kaupunginosan hankkeiden lisäksi paikallisviranomaiset ovat myös käynnistäneet lähes 3700 asunnon ja liiketilojen rakentamisen uuden kaupungin sairaalan viereen, ja asunnot aletaan toimittaa omistajilleen vuoden loppuun mennessä, Albayrak.

Hän totesi myös, että 1 569 ihmistä, joiden kodit vaurioituivat maanjäristyksessä, ovat saaneet taloudellista apua vuokratukena, ja tätä rahoitusta jatketaan, kunnes he muuttavat uusiin asuntoihinsa. Jotkut asunnot ovat kaksioita ja toiset ovat kolmioita Albayrak sanoi.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene