Tutkijat etsivät jälkiä hyökkäyksistä, jotka tuhosivat Smyrnan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Tutkijat etsivät jälkiä hyökkäyksistä, jotka tuhosivat Smyrnan Bayraklin kukkulalla (vanha Smyrna) jolla on lähes 5000 vuoden historia, tehdään arkeologisia kaivauksia etsimään sotien ja muiden katastrofien jälkiä kaupungissa, jolla oli tuolloin strateginen asema.

MAINOS!

Tärkeitä löytöjä on löydetty arkeologisista kaivauksista, jotka alkoivat vuonna 1948 ja jatkuivat ajoittain Bayraklın alueen kumpulla. Kaivauksia on tehnyt vuodesta 2014 lähtien 70 hengen ryhmä, jota johtaa Ege -yliopiston (EU) muinaisten kielten ja kulttuurien laitoksen professori Cumhur Tanrıver .
[rml_read_more]
Puhuessaan valtion Anadolu-virastolle Tanrıver sanoi, että Izmirin ensimmäinen kaupunkirakenne nähtiin 3000 vuotta sitten nimellä “Smyrna” alueella, joka on nyt Bayraklın rajojen sisällä. Tanrıver totesi, että he ovat yrittäneet oppia kaupungin puolustusjärjestelmää viime vuosina, ja sanoi: ”Muinainen Smyrnan kaupunki, joka sijaitsi strategisesti tärkeässä asemassa, oli epäilemättä alueen valtaavien eri valtojen pääkohde.

Tärkein tekijä tämän johtopäätöksen tekemisessä on, että kaupunkia ympäröi vahva linnoitusmuuri yhdeksännestä vuosisadasta eKr. Löysimme erittäin suuren ja hyvin säilyneen tornin aivan kaupungin sisäänkäynnin vierestä. Meillä on ollut mahdollisuus tutkia sitä paremmin viimeisten kahden vuoden aikana. Nyt olemme tehneet sen piirustukset. Yritämme luoda projektin. Jos palautamme sen osittain ja teemme siitä kolmiulotteisen, tämä on tärkeä osa İzmirin ja Smyrnan ymmärtämistä. ”

Tanriver huomautti, että kukkulan kaupunginmuuri löytyy vain nykyaikaisista myöhäisheettiläisistä siirtokunnista. Tanrıver totesi, että on olemassa erilaisia oletuksia siitä, ketä vastaan kaupunginmuuri rakennettiin, ja että tutkimus paljasti, että kaupunginmuuri tuhoutui ja rakennettiin uudelleen kolme kertaa historiassa.

Tanrıver totesi myös, että ne saavuttivat varhaisen pronssikauden kerrokset aivan asutusalueen länsipuolella, ja viime vuoden kaivaukset paljastivat myös aarteen, joka sisälsi astiassa varhaisen pronssikauden hopeakoruja.

Lähde: Scientists search for traces of attacks that destroyed Smyrna (hurriyetdailynews.com)

Helena Ergene