Pikkutyttö pelastettiin 91 tunnin jälkeen

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Pikkutyttö pelastettiin 91 tunnin jälkeen

Turkin Izmirin maanjäristys on järkyttänyt koko Turkkia. Maanjäristyksen voimakkuus oli 6,6 rihterin asteikolla. Järistys kesti 15 sekuntia. Maanjäristys tapahtui meressä ja se aiheutti pienen tsunamin Seferihisarissa. Merivesi ensin vetäytyi ja sen jälkeen tuli takaisin voimalla ja se ylitti rannan. Seferihisarin kaupunki täyttyi 1,5 m merivedellä. Pohjakerrosten kaikki kaupat ja asunnot oli vedessä. Vesi on vetäytynyt 40 cm rannalta tsunamin jälkeen.

MAINOS!

Maanjäristys aiheutti eniten tuhoa Izmirin Bayrakli kaupunginosassa. Kaikki pelastustyöt ovat lopetettu tänään (4.11.2020). Monet ovat pelastettu raunioiden alta. Noin 20 kerrostaloa on sortunut. Maanjäristyksessä on menehtynyt 114 ihmistä. Loukkaantuneita on yhteensä 1035 ja 1500 jälkijäristystä on todettu voimakkaan maanjäristyksen jälkeen.

Pelastustyöntekijät ovat saapuneet paikan päälle kymmenessä minuutissa. He ovat pelastaneet kymmeniä ihmisiä raunioiden alta. Ihme on tapahtunut 91 tunnin jälkeen kun 3-vuotias pikkutyttö pelastettiin sortuneen kerrostalon alta. Pikkutyttö Ayda oli raunioiden alla nälässä. Hänellä oli jano. Pikku tyttö ensimmäisenä kysyi äitiä. Sen jälkeen pyysi juotavaksi ayrania (jogurttijuoma) ja köfte (lihapullia).

Monet turkkilaiset ovat lähettäneet sairaalaan Aydalle ayrania ja lihapullia. Aydan äiti on menehtynyt. Presidentti Recep Erdoğan soitti ja sanoi tytön isälle että hänkin on itkenyt telkkarin ääressä kun hän katsoi Aydan pelastustyöt.

Maanjäristys on tapahtunut Kuşadasın lahdessa. Kuşadası on suomalaiselle tuttu lomakaupunki. Se sijaitsee lähellä Samoksen saarta. Suomalaisilla on asuntoja Kuşadasıssa. Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Kuşadasıssa.

Vaurioituneista asunnoista ja liikkeistä on tehty 2097 vaurioilmoitusta  Kuşadasın kaupungille. 86 asukasta on evakoitu hotelleihin. Ei ollut menehtyneitä eikä loukkaantuneita. Kaupunki jakaa asukkaille ruokaa ja juomaa. 350 kpl peittoa on jaettu ja 16 telttaa. Turkin katastrofi järjestö AFAD on pystyttänyt 50 telttaa jalkapallo stadiumille. Kaupunki vastaa infrastruktuurista ja ruuista.

Turkin viimeisimmät maanjäristykset kartalla

Lähde: Turkin media

Katso video versiona:

Ali Ergene
Ali Ergene

Voimakas maanjäristys Turkin İzmirissä

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.