Surffaajien paratiisi: Kiteboard tai purjelautailu Turkki on erinomainen kohde

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Alaçatı ja Akyaka ovat tämän kesän ja ainakin viimeisten 5-10 vuoden “kuumimmat” kohteet Turkissa. Molemmat ovat kauniita kohteita, jotka tarjoavat meri- ja hiekkalomia, loistavaa ruokailua ja yöelämää sekä erinomaiset surffausolosuhteet leijalautailuun, jota pidetään maailman nopeimmin kasvavana vesiurheilulajina. Itse asiassa molemmat paikat ovat kiistatta maailman parhaita kohteita, joissa voi oppia ja harjoitella leijalautailua ja viettää todellakin yhden jännittävimmistä lomista kahviloiden, ravintoloiden ja musiikkipaikkojen ansiosta, jotka ovat valloittaneet urheilun kohokohtina näissä. kaksi ainutlaatuista lomapaikkaa.

MAINOS!


Alaçatı tunnettiin ensimmäisen kerran koskemattomista purjelautailuolosuhteistaan 1980-luvulla ja saavutti kukoistusnsa vuosituhannen vaihteessa. Pian perustettiin purjelautailukouluja, rantakerhoja ja boutique-hotelleja, jotka muuttivat perinteiset kivitalot eräänlaiseksi visuaalisesti luovaksi kilpailuksi. Purjelautailu- ja nyt kitesurfing-rannalla on puoli tusinaa koulua ja uudempia majoitusvaihtoehtoja suurissa hotelleissa merelle päin. Kuitenkin todellinen Alaçatı-kokemus, jota vierailijat kaipaavat, on olla osa paraatimaista väkijoukkoa, joka tulee ulos joka ilta kaupungin kaduilla.


Jos purjelautailu on haluamasi meriurheilulaji, Alaçatı on ehdottomasti kohde sinulle. Alaçatı tarjoaa täydellisen ympäristön urheilun oppimiseen; siitä kaupunki sai nimensä. Kasvava kiinnostus leijalautailua kohtaan on kuitenkin johtanut siihen, että useat vierekkäiset laitokset ovat menossa kohti leijalautailua.
Akyaka on uudempi, koska se on Turkin tärkein leijalautailukohde, mutta se on nopeasti nousemassa erinomaiseksi lomakohteeksi kaupunkihipstereille, jotka etsivät hauskaa, ruokailua ja yöelämää yhdistettynä meriseikkailuihin, olipa kyseessä sitten rentoutuminen rannalla tai liukuminen merellä leija. Akyakan leijaranta sijaitsee myös aivan kaupungin ulkopuolella, ja sillä on oma suuri hiekkaranta niille, jotka haluavat ottaa aurinkoa ja ruokailla sitä reunustavassa kymmenessä paikassa.


Joten jälleen kerran halutuin majoituspaikka on itse kaupungissa, joka itse asiassa sijaitsee Kadın Azmakin (Naisten joen) ja rannan kohtaamiskohdan yläpuolella. Tämä tarkoittaa, että voit kokea kaksi vesistöä, joissa varjoisia metsäisiä kumpuja ja ankka vuori reunustavat kaupungin toisella puolella ja sen perinteisiä turkkilaisia ruokapaikkoja. Sitä vastoin vilkas ranta ja kansainvälistä ruokaa tarjoavien kahviloiden reunustamat kadut muodostavat toisen puolen. Tämän kaupungin vierailijat ovat myös vaihtelevia, ja perheitä houkuttelee helposti uppoamaan luontoon istumalla puron varrella ja piknik-tyylisesti aurinkotuoleilla makaamalla ja pizzalla rannalla. Rannan oikealla puolella on Orman Kampı (metsäleiri), laaja leiri- ja karavaanipuisto, jossa on korkeiden mäntyjen varjostamia tasanteita.


Akyakassa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja. Perustasoista, jotka ovat kuin asuinkerrostaloja, jotka tarjoavat yksittäisiä asuntoja, jotka yleensä palvelevat turkkilaisia perheitä, pienempiin hotelleihin, jotka tarjoavat paljon edullisempia majoitusvaihtoehtoja kuin Alaçatı, mutta joilla ei ole samaa tasokasta boutique-kokemusta Turkin ensimmäisestä “surffauskaupungista” .


Termisten tuulien ja matalan veden ansiosta Akyaka on erinomainen paikka oppia leijalautailua, mutta se maksaa. Vaikka urheilun oppiminen voi kestää vain päiviä, opiskelijoiden on joka päivä maksettava sisäänpääsymaksu rannalle oppituntien ja varusteiden kustannusten lisäksi, mikä voi toki kasvaa, joten ole varovainen.

Lähde: dailysabah.com