Pikku Ruotsi Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Mikael Yüksel
Mikail Yüksel, Partiet Nyans

Turkin Konyan kaupungin Kulu nimisessä kunnassa asuu noin 50 000 Ruotsin kansalaista. Ruotsin kansalaiset voivat äänestää Kulussa Turkissa Ruotsin parlamentti vaaleissa elokuussa. Ruotsin suurlähetystö järjestää äänestyspaikan ja ääniuurnan Ruotsin kansalaisille Kulussa.

MAINOS!

Ensimmäistä kertaa myös turkkilainen puolue osallistuu Ruotsin parlamentti vaaleihin elokuussa. Puolueen perustaja, kansanedustaja ehdokas Mikail Yüksel on aloittanut vaalikampanjaa Kulussa Turkissa. Hänen perustamansa puolueen nimi on Partiet Nyans. Puolue perustettiin Göteborgiin, Ruotsiin vuonna 2019 puheenjohtaja Mikail Yükselin johdolla.

Mikail Yüksel on muuttanut Ruotsiin 20 vuotta sitten. Hän syntyi vuonna 1982 Konyan Kulussa. Hän muutti Ruotsiin vuonna 2001, heti lukion jälkeen. Hänen ensimmäinen työnsä tässä maassa oli tiskaaminen pizzeriassa. Myöhemmin hän ansaitsi elantonsa pizzerian pitäjänä, tehdastyöläisenä, taksinkuljettajana, tietokoneteknikkona, hitsaajana ja ravintoloitsijana. Näiden rinnalla lukiossa opintojaan jatkanut Mikail Yüksel sai toisen lukion tutkinnon Ruotsissa.

Hän on kuvannut tuloaan Göteborgin yliopiston valtiotieteen laitokselle vuonna 2013 käännekohtaksi elämässään, Mikail Yüksel valmistui julkishallinnon maisteriksi samassa yliopistossa vuonna 2019. Mikail Yüksel kirjoitti sekä perustutkinnon että jatkotutkinnon äänestäjien reaktioista. Lisäksi luontainen uteliaisuus on ajanut hänett jatkuvasti akateemisiin opiskeluihin työn ohessa. Tämä on johtanut kandidaatin tutkintoon Eurooppa- ja valtiotieteissä sekä maisterin tutkintoon julkishallinnossa Göteborgin yliopistosta.

Mikail Yüksel tarvitse vain 23 000 ääntä että hän pääsee edustamaan Kululaisia Ruotsin parlamentissa. Hän sanoo, että Kululaisten ei tarvitse äänestää terroristien kanssa rinnakkain puhujia puolueita ja ehdokkaita. Nyt on uusi vaihtoehto: Partiet Nyans. Hän lisää, että me Kululaiset voimme tasapainottaa Ruotsin politiikkaa. Haluamme että äänestätte meitä.

Ensimmäiset Kululaiset muuttivat Ruotsiin 1960-luvulla. Nykyään yli 50 000 Kululaista asuu Ruotsissa. He haluavat vaikuttaa Ruotsin politiikkaan. Kulua kutsutaan pikku Ruotsiksi Ruotsissa. Mikail Yüksel on perustanut puolueen, että he pystyvät taistelemaan paremmin rasismia ja islamofobiaa vastaan Ruotsissa.

Mikail Yüksel kiertää katu kadulta Kulussa ja hän pyytää äänestämään Kulussa asuvia Ruotsin kansalaisia Partiet Nyans:aa. Hän kertoo, että yli 150 000 turkkilaista asuu Ruotsissa ja niistä yli 50 000 on Kulusta kotoisin. Puhun selkeästi ja selvästi että Partiet Nyans on ainoa poliittinen puolue Ruotsissa, joka koostuu Turkin ystävistä.  Me olemme myös ainoa puolue, jolla on selkeä ja selvä etäisyys terrorismiin Ruotsissa.

Kulu on Partiet Nyans:n vaalikampanjakeskus. Kaduilla näkee puolueen vaalimainoksia ja se on tavanomaista Kulussa. Molemmissa maissa asuvat Ruotsin kansalaiset ovat myönteisiä uutta puoluetta vastaan. Yksi äänestäjä sanoi, että Ruotsissa asuu noin 2 miljoona ulkomaalaistaustaista ihmistä. Uskon että tämä uusi puolue saa heidän äänet myös. Koska ruotsilaiset puolueet eivät vastaa heidän odotuksia.

Uskomme että tästä puolueesta tulee rasismin suurin este. Me Kululaiset tuemme tätä puoluetta. Tämä puolue pääsee Ruotsin parlamenttiin pelkästään Kululaisten äänimäärällä.

Ali Ergene

Lähde: Haber Global

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.