Ruoka & Juomat

Turkkilainen meze “Ajvar”

Turkkilainen meze “Ajvar” Tämä ihastuttava anatolialainen meze on maultaan piristävän sitruunainen ja se tehdään paahdetusta munakoisosta ja paprikasta. Se on alkuperältään arabialainen ja tarjotaan perinteisesti lämpimänä sitruunalohkojen kera. Valmista isompi määrä, niin voit tarjota sen [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Vihreät pavut tomaatin ja tillin kera

Vihreät pavut tomaatin ja tillin kera ( 4:lle ) Osana meze-ateriaa se tarjotaan huoneenlämpöisenä, mutta turkkilaisesessa kodissa se voidaan tarjota myös kuumana grillatun, paahdetun tai pariloidun linnun ja lihan lisukkeena tai pääruokana kermaisella jogurtilla höystettynä. [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen jälkiruoka, Baklava

Turkkilainen jälkiruoka, Baklava 500 g yufkataikinaa (tai osta kaupasta valmiita yufkataikinalevyjä Turkissa) 800 g hienoksi silputtua mantelia tai pistaasipähkinää 2 rkl kanelia ripaus neilikkaa 2 1/2 dl voita sulatettuna 5 dl sokeria 2 1/2 dl hunajaa [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen pide leipä

Turkkilainen pide leipä Maukasta pide-leipää voidaan nauttia minkä tahansa suolaisen ruoan kanssa. Uunilämmin pide on herkullista hunajan kanssa. Pide ( 2 keskikokoista tai 1 iso pide ) 15 g tuoretta hiivaa tai 7 g kuivahiivaa [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilaisen kahvin valmistus

Turkkilaisen kahvin valmistus Kahvi tarjotaan yleensä pienistä valkoisista kupeista, ja turkkilaiset nauttivat kahvinsa makeana, sokerittomana tai ilman sokeria ja ilman maitoa. Mittaa vesi kupeittain – kuppi on pieni, mokkakupin kokoinen – ja kahvijauhe teelusikoittain. Mittaa [Lue lisää]