Ruoka & Juomat

Arnavut ciğeri ohje

Arnavut ciğeri ( 4:lle ) Lampaanmaksasta tulee tällä tavoin valmistettuna niin herkullista, että tällä ruoalla on mahdollista käännyttää nekin, jotka eivät yleensä pidä maksasta. Nimi tarkoittaa albanialaista maksaa. Tämä kuuluu niihin ruokiin, jotka omaksuttiin Istanbulin [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen papusalaatti ohje

Turkkilainen papusalaatti ohje Ainekset 1,5 vesi lasillinen keitettyjä papuja 1 kpl keskikokoinen sipuli silputtuna pitkittäin 2 haara kevätsipuli pieneksi silputtuna 1 kpl keskikokoinen tomaatti paloiteltuna pieninä kuutioina 4 nippua persiljaa pieneksi silputtuna 1 kpl pieni kokoinen sitruuna Tariş oliiviöljy [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Tomaattiset uunisardiinit

Tällaiset aromaattiset kalaruoat ovat yleisiä Egeanmeren ja Välimeren rannoilla, missä rinteet ovat yrttien peitossa. Miedosti anikselta maistuvaa punaista basilikaa käytetään usein, mutta tavallinen vihreä basilika ja sitruunabasilika ajavat saman asian. [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen Purjo-fetakeitto

Purjo-fetakeitto ( 4:lle ) Kermaisen tuntuinen purjokeitto on suosittua kotiruokaa Turkissa. Lämmittävä ja täyttävä keitto maustetaan tillillä ja viimeistellään murustetulla valkoisella juustolla. Suolainen fetajuusto sopii hyvin tähän keittoon, mutta sen tilalla voi hyvin käyttää myös [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Peruna-tomaattipaistos turkkilaiseen tapaan

Peruna-tomaattipaistos turkkilaiseen tapaan ( 4 – 6:lle ) Tämä maukas perunaruoka on peräisin Länsi-Anatoliasta ja paistetaan perinteisesti savivuoassa. Se on loistava lisuke lihalle, linnulle tai kalalle. Voit tarjota sen myös sellaisenaan pääruokana sitruunamehulla tai jogurtilla [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Cacık – kurkku-jogurttisalaatti ( 4:lle )

Cacık – kurkku-jogurttisalaatti ( 4:lle ) Aika: 15 min. 1/2 kurkkua 1 1/2 dl luonnonjogurttia 1 murskattu valkosipulinkynsi 1 tl sitruunamehua 1 tl Tariş oliiviöljyä 1 tl hienonnettua persiljaa 1 rkl hienonnettua minttua suolaa ja [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Virkistävä granaattiomena keitto resepti

Virkistävä granaattiomena keitto resepti Tämä raikkaan ja hienon makuinen keitto narlı çorba on alkuperältään persialainen ja azerbaidžanilainen. Tämä on ehkä paras tapa kohottaa happamien granaattiomenoiden arvoa, sillä lopputulos miellyttää sekä silmää että makuhermoja. Kirkas ja [Lue lisää]

Aşure
Ruoka & Juomat

Vähäkalorinen makea, Aşure

Vähäkalorinen (180 kcal/annos) makea Aşure (15 kipollista) Noin 1 vesilasia kikherne Puoli vesilasia kuivattuja valkoisia papuja 1 vesilasi (200 g) veitsellä paloiteltuja kuivattuja hedelmiä (aprikoosi, rusina, viikuna) 1 kipollinen (100 g) kuivattuja pähkinöitä (hasselpähkinä, pistaasi, [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Punajuuri-jogurttisalaatti

Punajuuri-jogurttisalaatti ( 4:lle ) Punajuuri-jogurttisalaatti 4 pestyä ja puhdistettua raakaa punajuurta 500 g turkkilaista jogurttia 2 murskattua valkosipulinkynttä ripaus suolaa ripaus mustapippuria Koristeluun: Pari revittyä tuoretta mintunlehteä, persiljaa tai tilliä Keitä punajuuria runsaassa vedessä 40 [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen mausteinen dippi resepti

Turkkilainen mausteinen dippi resepti Tämä suosittu mausteinen dippi tehdään pääasiassa saksanpähkinöistä ja tarjotaan yleensä paahdetun kohottamattoman tai rapeakuorisen leivän kanssa. Se voidaan tarjota myös dippinä raaoille kasviksille, esim. porkkana- ja kurkkusuikaleille, ja grillatun lihan lisukkeena. [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen Lavaş Leipä

Turkkilainen Lavaş Leipä n. 4 isoa leipää 1 pss kuivahiivaa 1,5 kuppia lämmintä vettä (1 kuppi = 2,5dl) 2tl sokeria 4,5 kuppia jauhoja Paahdettuja seesaminsiemeniä 1,5tl suolaa Tariş öljyä iso astia valmiiksi, johon laitat taikinan [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen Çöp şiş kebab

Turkkilainen Çöp şiş kebab Tämä suosittu anatolialainen kebab tehdään perinteisesti tähteeksi jääneestä lampaanlihasta – Çöp tarkoittaa jätteitä – joka grillataan miekoissa. Pienet kypsät lihapalat kääritään vastapaistettuun kohottamattomaan leipään ja höystetään punasipulilla, persiljalla ja sitruunamehutilkalla. Çöp [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen paahdettua kesäkurpitsaa ja persikkaa

Turkkilainen paahdettua kesäkurpitsaa ja persikkaa Turkissa suosittu yhdistelmä on uppopaistetut tai grillatut kasvikset ja valkosipulilla maustettu jogurtti-, pähkinä- tai seesamitahnakastike. Yleisimmin käytettyjä kasviksia ovat kesäkurpitsa, munakoiso ja porkkana, jotka usein taikinoidaan ja uppopaistetaan. Tässä ohjeessa [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen lahmacun resepti

Turkkilainen lahmacun resepti Tämä anatolialainen pikkusuolainen on hieno kulinaarinen luomus. Ohuelle rapealle pohjalle levitetään kerros kevyesti maustettua lampaanlihaa ja pohja kääritään kartioksi. Mausteeksi lisätään tuoretta persiljaa, *sumakkia ja tilkka sitruunamehua. *sumakki: Sumakkipensas kasvaa Välimeren ja Lähi-idän [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen pikaruoka resepti ”Menemen”

Turkkilainen pikaruoka resepti ”Menemen” Tämä on turkkilaista katuruokaa, jota valmistetaan siirrettävillä tulisijoilla bussi- ja rautatieasemilla, satamissa ja levähdyspaikoilla. Se on täyttävä välipala tai ateria. Valmistajasta riippuen munat joko sekoitetaan tomaatti-paprikahöystöön hyytymään tai ne rikotaan höystön [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen makea ”Tahin tarama”

Turkkilainen makea ”Tahin tarama” Tämä ihastuttava dippi on peräisin Anatolian keskiosista. Sitä nautitaan usein ulkoilmakahviloissa ja ravintoloissa sellaisenaan ruokahalua herättävänä meze-ruokana odoteltaessa varsinaista ateriaa. Joskus näkee vanhoja miehiä pelaamassa korttia tai backgammonia edessään lasi rakia [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen keitto, Düğün çorbası

Turkkilainen keitto, Düğün çorbası Tätä perinteikästä keittoa tarjotaan turkkilaisissa häissä. Keiton valmistustapa vaihtelee maan eri osissa hyvin vähän, ainoana erona on vain liemen maustaminen kanelilla. Keitto tehdään lampaanlihasta keitettyyn liemeen ja se sisältää keitettyä lammasta. [Lue lisää]