lihapata
Ruoka & Juomat

Turkkilainen lihapata resepti

Turkkilainen lihapata resepti Ainekset: 500-600 gr kuutioitua karitsan- tai naudanlihaa 4 kpl munakoisoa 2 kpl sipulia Muutama valkosipulikynttä 4 kpl tomaattia 3-4 kpl suippopaprikaa Tariş oliiviöljyä Tomaattipyrettä Suolaa Vettä Valmistus: [rml_read_more] Pese ja kuori vihannekset [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Punainen linssi pulla (meze)

Punainen linssi pulla (meze) Ainekset: 2 vesi lasillista punaisia linssejä 1 vesi lasillinen bulgur 5 vesi lasillista vettä 1 nippu persiljaa 3 vartta tuoretta sipulia leikattuna 1 kpl keskikokoinen sipuli (ohkaiseksi leikattu) 1 rkl tulinen [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen papusoppa ohje

Turkkilainen papusoppa ohje Etli kurufasulye: Ainekset: 2 juomalasillista valkoisia papuja 300 gr suikaloitua naudanlihaa 1 kpl sipulia 1 kpl suippopaprikaa 1 rkl tomaattipyrettä 1 tl paprikapyrettä (vahvaa) Suolaa 1 pala sokeria 5 juomalasillista kuumaa vettä [Lue lisää]

menemen
Ruoka & Juomat

Menemen ohje

Menemen ohje Ainekset: 2 rkl Tariş oliiviöljyä 3 kpl suippopaprikaa 3 kpl keskikoista tomaattia 1/4 tl suolaa 3 kpl kananmunia Halutessasi voit lisätä n. 1 dl juustoraastetta. Menemen valmistus: Kuullota hienonnetut paprikat. Lisää kuoritut ja [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Käsitellyt kikherneet

KÄSITELLYT KIKHERNEET (LEBLEBİ) Käsitellyt kikherneet ovat turkkilaisten pikkusyötävää pähkinöiden lisäksi. Se valmistetaan makeana, tulisena, eri hedelmiän kanssa. Jos ajaat autolla Serinhisarin läpi niin kannattaa pysähtyä ja käydä turkkilaisten ”karkikaupoissa”. Siellä voidaan törmätä erilaisiin makuelämyksysiin. Kuten musta [Lue lisää]

Çerkez tavuğu, Kuva: flickr.com
Ruoka & Juomat

Çerkez tavuğu (meze)

ÇERKEZ TAVUĞU (MEZE) Ainekset: 1 kokonainen keitetty broileri 500 g saksanpähkinärouhetta 4 viipaletta ei tuoretta leipää (ilman reunoja) 1 juomalasi lihalientä (keitetyn broilerin lientä) 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 tl korianteri jauhetta Suolaa 2 rkl Tariş [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Punainen linssikeitto

PUNAINEN LINSSIKEITTO Tällä viikolla halusimme jakaa terveellistä ja maukasta linssikeitto-ohjetta. Keiton ainekset 1 juomalasi punaisia linssejä 1 kpl sipulia 1 kpl perunaa 1 kpl porkkanaa 1/2 rkl tomaatti- tai paprikapyrettä Suolaa 1/2 tl mustapipurijauhetta 1/4 [Lue lisää]

Tarhana
Ruoka & Juomat

Turkkilaisen tarhana keiton resepti

Tarhana keiton resepti Ainekset: 3 rkl jauhetta Tarhana 1 rkl. lusikka tomaattisalsa 1 rkl. lusikallinen voita tai Tariş Oliiviöljyä 1 tl. minttu suolaa 1 tl. paprikajauhetta 5 lasillinen vettä Sulata voi.  Lisää salsa sulaneeseen voihin. [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Sipuli Kebab (Gaziantep menetelmä) Soğan kebabı

Turkkilainen Sipuli Kebab (Gaziantep menetelmä) Soğan kebabı Ainekset 1 kilo pieniä sipulia Naudan jauhelihaa 1 vesilasi granaattiomenakastike (hapan) turkiksi ”nar ekşisi” mustapippuria suolaa Lasillinen vettä Leikkaa sipulien päät ja leikkaa ne keskeltä kahtia mutta ei [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Oletko maistanut lokanta ruokaa Turkissa?

Oletko maistanut lokanta ruokaa Turkissa? Lokanta on turkkilainen lounasravintola joka, tarjoaa työläiselle tai tavalliselle turkkilaiselle ruokaa Turkissa. Turkissa paikalliset käyvät Lokantassa. Kaikki turistit eivät tiedä mitä on Lokanta ruoka. Minä suosittelen käymään paikallisessa ruokaravintolassa Lokantassa. [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Neilikka-sokeriliemessä keitetty kurpitsa

Neilikka-sokeriliemessä keitetty kurpitsa ( 4 – 6:lle ) Toreilla ja kaduilla on talvisin vilskettä, kun kurpitsakauppiiat myyvät kärryistään varta vasten tätä hienoa ruokaa varten valmistettua kurpitsaa. Tarjoa herkku sellaisenaan tai lisää siihen lusikallinen ranskankermaa. 450 [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Turkkilainen meze munakoiso-jogurttisose

Turkkilainen meze munakoiso-jogurttisose Munakoiso-jogurttisose ( 4:lle ) Tämä valkosipulilla maustettu patlıcan ezmesi on suosituimpia meze-ruokia ja vaihtelee sekä talosta toiseen että alueittain. Joskus siihen lisätään rutkastia valkosipulia tai tujaus chiliä tai se raikastetaan tillillä, mintulla tai persiljalla. [Lue lisää]

Ruoka & Juomat

Kaneliset lihapyörykät

Kaneliset lihapyörykät ( 4 – 6:lle ) Turkkilaiseen keittiöön kuuluu monenlaisia lihapyöryköitä, yleisnimeltään köfte. Ne valmistetaan yleensä lampaan- tai naudanlihasta, mutta joihinkin lisätään myös kanaa. Turkkilaiset lihapyörykät voivat olla muodoltaan myös pitkulaisia. 250 g vähärasvaista jauhettua [Lue lisää]