Euroopan unioni on “heikko” ja “ilman suunnitelmaa”

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ibrahim KALIN

Turkin presidentin edustaja Ibrahim Kalin sanoi perjantaina, että Euroopan unioni on “heikko” ja “ilman suunnitelmaa”.

MAINOS!

Kalin sanoi saksalaiselle FAZ-sanomalehdelle, että EU: lla ei ole visiota suhteiden muokkaamiseksi Turkkiin.

“Mietin, miksi emme edisty missään. Se ei voi johtua vain Turkista ”, Kalin kertoi. Kalin oli tyytyväinen Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kahdenvälisten kokousten tulokseen Naton huippukokouksessa 14. kesäkuuta, erityisesti Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Hän kritisoi kuitenkin viime viikolla pidetyn EU: n Turkkia käsittelevän huippukokouksen tuloksia sanoen, että se pysyi “selvästi alle Ankaran odotusten”. Kalin sanoi, että hänen odotuksensa ovat myös matalat seuraavaa syyskuussa pidettävää EU: n huippukokousta varten.

Ilmaisten pettymyksensä siitä, että EU kerää vain miljardi euroa (1,19 miljardia dollaria) vuodessa Turkin isännöimien syyrialaisten pakolaisten tukemiseksi seuraavien kolmen vuoden aikana, Kalin muistutti, että Turkissa asui 3,7 miljoonaa syyrialaista pakolaista, lukuun ottamatta miljoonia sisäisesti siirtymään joutuneita henkilöitä Turkin valvomalla käytävällä Syyriassa.

Hän muistutti myös, että satoja tuhansia pakolaisia ​​on muista maista, kuten Afganistanista. EU ei ollut täyttänyt vuoden 2016 pakolaissopimuksessa luvattua lähentymistä, mukaan lukien korkean tason vuoropuhelu, tulliliitto ja viisumivapaus, Kalin lisäsi.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene