Ottomaanit vapauttivat Algerian ristiretkeläisiltä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

“Ottomaanit vapauttivat Algerian ristiretkeläisiltä … Olimme kutsuneet ottomaanit Algeriaan.!” Näin Algerian tutkijoiden liiton puheenjohtaja Kasum vastasi Ranskan presidentille Macronille, joka väitti, että Algeria oli entinen ottomaanien siirtomaa.

MAINOS!

Algerian tutkijoiden liiton puheenjohtaja Abdurrezak Kasum kirjoitti artikkelin Elger Basair -lehdessä, joka on Algerian tutkijoiden liiton julkaisujärjestö, ja hylkäsi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin syytökset siitä, että turkkilaiset olivat “kolonialisteja” Algeriassa ottomaanien aikaan. Kasum sanoi: “Ottomaanit eivät tulleet Algeriaan siirtomaa -hyökkääjinä, miehittäjänä päinvastoin, he tulivat Algerian kutsusta vastaan ​​Espanjan ristiretkihyökkäyksiä vastaan. Ottomaanien ei syytetä kuolemasta ja tuhoamisesta. Ottomaanien aikana algerialaisia eli tyytyväisenä elämäänsä, ottomaanit eivät ryöstäneet algerialaisten rikkautta. ” [rml_read_more]

He jättivät meidät vapaa

Kasum huomautti, että ottomaanit eivät pakottaneet omaa kieltään Algeriassa, ja että Ottomaanien valtakunta ei häirinnyt Algerian paikallisten ihmisten uskontoa, kieltä ja vakaumusta. Kasum vaati kaupallisten suhteiden lopettamista ranskalaisten yritysten kanssa ja totesi, että algerialaiset kuvaavat Ranskan kolonialismia “tragedian isäksi, kurjuuden ja vihan lähteeksi” .

Macron: Algeriasta ei tulisi kansallisvaltio ellei Ranska olisi kolonisoinut Algeriaa.

Lauantaina 2. lokakuuta Le Monde -lehdelle antamassaan lausunnossa Macron väitti, että “Algerian virallinen historia on kirjoitettu kokonaan uudelleen, ei tosiasioiden perusteella ja rakennettu vihamielisyyttä Ranskaa kohtaan”, ja lisäsi: “Oliko Algerian kansakunta ennen Ranskan siirtomaa ? Olin kiehtonut hänen kyvystään unohtaa kokonaan roolinsa ja hänen määräämänsä määräävän aseman. ” Tämän jälkeen puheenjohtajavaltio Algeria tuomitsi Macronin lausunnot “hyväksymättömäksi loukkaukseksi yli 5 miljoonan marttyyrin muistolle, jotka vastustivat Ranskan kolonialismia”.

Lähde: aksam.com.tr

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.