Soğanlın laakso avataan matkailulle

Tunnetaan “porttina Kappadokiaan”, Keski-Anatolian Kayserin maakunnassa valmistellaan avaamista matkailulle, kuvernööri on sanonut.

MAINOS!

Hankkeen puitteissa on aloitettu infrastruktuuri-, päällysrakenne- ja yleiskunnostustyöt laakson kaupunginaukiolla. Rakennettiin kävelyreittejä, valaistusjärjestelyjä, yleisiä maisemointitöitä, istuma- ja taukopaikkoja.

“Meidän on monipuolistettava matkailua”, sanoi Gökmen Çiçek viitaten kaupungin hiihtokeskukseen, joka on yksi talvimatkailun tärkeimmistä keskuksista. “Haluamme turistin tulevan tänne paitsi hiihtämään Erciyesiin [piiriin] myös vierailemaan Soğanlın laaksossa. Meidän on yhdistettävä talviurheilu uskoon ja kulttuurimatkailuun.

Laaksossa on myös Pyhän Yrjön kirkon, Pyhän Yrjön hauta. Hän on ollut Venäjän, Englannin ja Brasilian arvostetuin ja vanhin uskonnollinen johtaja Çiçekin mukaan.

Kirkon sisällä olevat maalaukset ovat edelleen sellaisia kuin ensimmäisenä päivänä, kuvernööri sanoi.

”Se tosiasia, että niin monet kirkot, niin monet madrasa-tyyliset palvontapaikat ovat edelleen säilytettyinä sellaisina kuin ne olivat ensimmäisenä päivänä, innostaa minua kuten jokaista historian ystävää. Siksi tunsimme vastuuta Soğanlın laakson merkityksen tuomisesta maailmanhistoriaan yhdistämällä kädet.”

Hän kehotti myös naapurimaakuntaa Nevşehiriä, jossa sijaitsee kuumailmapallomatkoistaan kuuluisa Kappadokia, osoittamaan solidaarisuutta matkailussa.

“Aloitimme myös kuumailmapallolennot Soğanlı-laaksossa ja tällä hetkellä meillä on 10 ilmapalloa aktiivisessa lennossa”, hän sanoi ja totesi, että kuusi tai seitsemän ilmapalloa nousee päivittäin.

“Soğanlın laaksoa voidaan kutsua ‘portiksi Kappadokiaan’. Koska olemme kaksi provinssia, meidän on jaettava tämä tunne.”

Unescon maailmanperintökohteena säilytetty Kappadokia on tunnettu ainutlaatuisista tulivuorenkartioistaan, laaksoistaan, maanalaisista kaupungeistaan, boutique-hotelleistaan ja kallioon kaiverretuista taloistaan sekä Rooman valtakunnasta pakenevien varhaiskristityjen käyttämistä kirkoista, kappeleista ja suojista.

Lähde: Soğanlı Valley to be opened to tourism: Governor – Türkiye News (hurriyetdailynews.com)

Helena Ergene