25/02/2024

Eduskuntavaalit 2019

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Suomen Eduskuntavaalit 2019 Kuva: flickr.com

Eduskuntavaalit 2019

EHDOKKAAT:

MAINOS!

Finlandiya milletvekili seçimlerinde aday olupta burada ismi ve bilgisi olmayanlar; bizimle temasa geçebilirler. Sayfanın en altında iletişim formu ve soruları cevaplayıp bize gönderiniz.

Oletko ehdokas Suomen eduskuntavaaleissa? Puuttuuko nimesi ja tietosi täältä? Ota yhteyttä meihin. Sivun alta löytyy yhteydenottolomake ja kysymykset. Vastaa ja lähetä meille.


 • Nejdet Karadağ (Uusimaa)
Nejdet Karadağ
 1. Kuka on Nejdet Karadag?? Voitko kertoa vähän itsestäsi?

  Olen syntynyt vuonna1978, Turkin Gaziantepissa. Suoritin peruskoulun ja lukion Gaziantepissa. Vuonna 1999 pääsin Mersinin Yliopiston ammattikorkeakouluun johdon assistentin koulutusohjelmaan ja valmistuin vuonna 2001. Muutin Suomeen vuonna 2003. Aloitin Suomen kielen ja kulttuurin opiskelun v 2003. Vuonna 2006 tammikuussa pääsin Helian Ammattikorkeakouluun (nykyinen Haaga-Helia) Restonomi tutkintoa suorittamaan Porvoon yksikköön. (valmistuin v 2009). Olen ollut vuonna 2008 Englannissa Lincolnin Yliopistossa vaihto-oppilaana (Tourism and Management). Äidinkieleni turkin lisäksi osaan hyvin suomea, englantia ja jonkun verran saksan kieltä. Minulla on kaksoiskansalaisuus, Suomi ja Turkki. Asuin noin 10 vuotta Porvoossa ja muutin vuonna 2016 Vantaalle ja asun tällä hetkellä Länsimäessä. Työpaikkani on edelleen Porvoossa ja päivittäin käyn töissä Porvoossa. Työskentelen esimiehenä Suomen suurimman matkailu ja majoitus alan firmassa vuodesta 2008 lähtien.

  2.    Miksi olet asettunut parlamenttiehdokkaaksi?

  Politiikka on kiinnostanut minua jo pitkään. Haluaisin tehdä yhteiskunnan puolesta hyviä ja tärkeäksi kokemiani asioita. Vuonna 2012 olin Porvoossa kuntavaaliehdokkaana ja vuonna 2017 Vantaalla. Ovi ei vielä avautunut valtuustoon, mutta toimin Porvoossa suomenkielisen koulutusjaoston luottamusmiehenä ja Vantaalla monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnassa tehtäväni jatkuu jäsenenä. Suomessa on merkittävä määrä hyvin tänne kotoutuneita maahanmuuttajia, mutta he ovat yleensä niitä, jotka elävät tavallista arkea ja joista ei ole syytä kirjoittaa kohuotsikoita. Viimeaikaiset mediassa vahvasti esillä olleet maahanmuuttajien tekemät rikokset leimaavat myös tavallisten, hyvin kotoutuneiden ihmisten elämää. Haluan ehdokkuudellani nostaa esiin meidän, hyvin yhteiskuntaan kotoutuneiden uussuomalaisten äänen.

  3.    Miksi Keskusta puolue? Onko aikaisempia kokemuksia politiikasta?

  Keskusta on tarjonnut minulle mahdollisuuden osallistua politiikkaan ja olen toiminut Keskustan edustajana kunnallisissa luottamustehtävissä jo vuosia. Keskusta ja keskustan väki ovat olleet minua kohtaan aina ystävällistä. Keskusta on Suomen suurin puolue ja mielestäni aina on yrittänyt parhaansa, riippumatta onko se ollut hallituksessa tai oppositiossa. Mielestäni maahanmuuttajien pitää olla läsnä politiikassa riippumatta mikä puolue on kyseessä.

  4.    Uskotko pääseväsi eduskuntaan? Mitkä ovat vahvuutesi ja haasteesi tulevissa vaaleissa?

  Toivo aina pitää olla! Kuitenkaan ei ole helppoa päästä eduskuntaan. Pitää tehdä paljon töitä, kampanja suunnittelua ja olla tosi aktiivinen. Vahvuuteni on, että olen ahkera ja rohkea. Olen ollut kunnallisessa politiikassa mukana sekä Porvoossa että Vantaalla. Suurimmat haasteet ovat, budjetti kun vaaleihin tarvitsemme paljon näkyvyyttä, olen melko tuntematon ehdokas. Aikataulukin on välillä haastava. Olen Porvoossa töissä päivittäin ja asun Vantaalla, joskus on  vaikea löytää vapaa-aikaa.

  5.    Mikä on sinun vaalilupauksesi ja minkälaisia vaaliteemoja sinulla on?

  Maahanmuuttajien (pakolaisten) parempi integrointi yhteiskuntaan on laitettava kuntoon. Mielestäni se kotoutuminen ei ole ihan onnistunut Suomessa.  Kannattaa tehdä sellaisia suunnitelmia, että maahan tulevat pääsevät mahdollisimman nopeasti yhteiskuntaan. Toinen teema on, että hoidetaan vauvasta vaarin kansalaisia hyvin. Esimerkiksi kannustan, että lapsi pitää olla vanhempien luona ainakin 3 vuotiaaseen asti. Silloin kun vanhempienvapaalla oleva henkilö ei joutuisi taloudellisesti vaikeuksiin, pitää olla hyvät tulot ja edut. Tästä asiasta on myös hyötyä siinä, että äitiysloman /vanhempainvapaan aikana joku työtön voi työllistyä ainakin kolmen vuoden ajaksi. Nuorten, eläkeläisten ja vähävaraisen perheiden kunnolla tukeminen on myös yksi lupauksestani.

  6.    Viime aikoina Suomessa on puhuttu paljon ilmastomuutoksesta, mitä sinä ajattelet tästä asiasta?

  Mielestäni Suomen rooli globaalissa ilmastopolitiikassa on erittäin pieni. On hyvä, että ilmastonmuutosta pyritään torjumaan, mutta globaalissa mittakaavassa ratkaisee se, mitä Kiina, Intia, Venäjä ja USA tekevät.

  7.    Mitä ajattelet Suomen maahanmuuttajapolitiikasta? Ovatko uudet maahanmuuttajat tervetulleita Suomeen?

  Suomi ei tulevaisuudessa pärjää ilman maahanmuuttajia, se on selvä asia. Väestön ikäjakauma näyttää sen. Lähitulevaisuudessa suuri osa väestöstä lähtee eläkkeelle ja heidän sijalla pitää olla päteviä ihmisiä, että palvelut pelaisivat tulevaisuudessakin. Nyt jo monissa töissä näkyy maahanmuuttajataustaisia, mm bussi- ja, taksikuskit, siivoajat, vanhainkodin työntekijät, päiväkodin työntekijät jne. ovat usein maahanmuuttajataustaisia. Kun maahan tulee uusia ihmisiä, pitäisi huolehtia kunnollisesta perehdyttämisestä, jotta he pääsisivät mahdollisimman pian mukaan yhteiskuntaan. Maahanmuuttajien täytyy hyväksyä Suomen lait ja yhteiskunnan normit ja noudattaa niitä. Olen sitä mieltä, että pakolaisia voitaisiin ottaa suoraan pakolaisleireistä. Siellä ovat oikeasti apua tarvitsevat pakolaiset. Lapsiperheet, vanhukset ja naiset tulisi olla etusijalla, koska yleensä he kärsivät eniten. Olen kotoisin Turkista kaupungista, joka on lähellä Syyrian rajaa ja siellä on tällä hetkellä satoja tuhansia pakolaista. Minulla on hyvä käsitys siitä tilanteesta. Rehellisesti sanottuna en ottaisi itsestään tulevia tänne. Valtaosa itsestään tulevista maksaa tuhansia euroja ihmissalakuljettajille. Se antaa ihmissalakuljettajille mahdollisuuden tehdä likaista bisnestä. Minun mielestäni koko Euroopan täytyisi pyrkiä voimakkaammin lopettamaan ihmisten salakuljetukset. Sitten jokainen maa voisi ottaa kriisialueilta kokoonsa suhteutettuna sopivan määrän pakolaisia. Tästä asiasta kirjoitan myöhemmin lisää.

  8.    Entä Suomen talous tilanne?

  Suomen taloudesta voin sanoa, että tuetaan yrittäjiä ja houkutellaan uusia työpaikkoja. Sen kautta yhä useammat saavat töitä ja kun työttömyys laskee huomattavasti, se vaikuttaa koko Suomen talouteen. Eli houkutellaan yrityksiä mm. keventämällä verotusta ja tuetaan firmoja markkinoille pääsemisessä. Suomi tarvitsee uusia innovaatioita, joten niitä pitää myös tukea.

  9.    Mitä ajattelet Turkin ja EU:n suhteista. Pitäisikö EU:n ottaa Turkki jäseneksi? Entä Suomi ja NATO?

  Olen sitä mieltä että, Suomi kuuluu osaksi EU:ta. Naton jäsenyyttä en kannata. Toinen yleinen kysymys on, että mitä mieltä olen Turkin liittymisestä EU:hun. Ainakin voin sanoa, että Turkki ansaitsee ehdottomasti EU-jäsenyyden jollakin aikavälillä, mutta nyt ei ole sopiva aika. Mikäli Turkki olisi EU-jäsen, EU:n jakaisi rajan, Syyrian, Iranin ja Irakin kanssa ja se olisi tosi iso riski, kun alueella on tällä hetkellä iso ongelmia. Tärkeintä nyt olisi rakentaa EU:n ja Turkin välisiä suhteita ja tulevaisuudessa, kun Turkin tilanne paranee, sitten jäsenyydestä voidaan puhua.

Uudenmaan vaalipiiriin kuuluvat Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

 • Emin Karaca (Eurojoki)
Kansanedustaja ehdokas Emin Karaca

Voitko kertoa vähän itsestäsi?

Olen Emin Karaca. Tulin Turkista suoraan Eurajoelle ja olen asunut koko ikäni Eurajoelle. Viime syksynä koulun perässä muutin omaan asuntooni Raumalle. Opiskelen satakunnan ammattikorkeakoulussa kansainvälistä kauppaa. Arvostan perhettäni ja ystäviäni paljon.

Vapaa-ajallani urheilu on lähellä sydäntäni. Pidän myös autoilua itselleni harrastuksena ja politiikassa minulla on agenda nykyaisesta autoilusta. Sähköautoilu on panostettava asia.

Politiikassa olen ollut aktiivisesti 15 vuotiaasta asti. Kuntavaalit olivat ekat vaalit minulle ja halusin ehdottomasti olla mukana. Eduskuntavaalit on iso asia minulle. Haluan nuoruuden harrastuksesta ammatin itselleni.

Kuinka vanha olet ja kauanko olet asunut Suomessa?

Olen 20 vuotta vanha. Suomessa olen asunut pian 16 vuotta.

Mitä puoluetta edustat?

Olen eduskuntavaaleissa Kokoomuksen riveissä.

Mitä asioita viet eteenpäin jos pääset eduskuntaan? Miksi sinua kannattaa äänestää?


 • Abdirahim HUSU Hussein (Helsinki)
Kansanedustaja ehdokas Abdirahim HUSU Hussein

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2019. Minua saa äänestää Helsingissä asuvan, aikuinen yli 18v vuotias jolla suomen kansalaisuutta. Minun vaaliteemat löytyvät kotisivultani husufin.fi


 


Finlandiya milletvekili seçimlerinde aday olupta burada ismi ve bilgisi olmayanlar; bizimle temasa geçebilirler.

Oletko ehdokas Suomen eduskuntavaaleissa? Puuttuuko nimesi ja tietosi täältä? Ota yhteyttä meihin

Tietoa Ali Ergene 1150 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.