10 vuotta turkkilaista apua Palestiinassa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: aa.com.tr

10 vuotta turkkilaista apua Palestiinassa

Turkin yhteistyö- ja koordinointitoimisto TIKA on toteuttanut noin 400 hanketta Gaazassa, Jerusalemissa ja Länsirannalla. Hankkeissa keskitytään sosiaalisten kehityshankkeiden helpottamiseen, kuten infrastruktuuriin, terveyteen, koulutukseen ja Palestiinan historiallisten muistomerkkien palauttamiseen. Esim. Elintarvikeapua, talviapua.

MAINOS!

Aurinkoenergiajärjestelmä, hanke auttaa ihmistä saamaan sähköä. Sen avulla asukkaat voivat käyttää vesipumppuja ja säiliöitä. Vuonna 2015 polttoainetta lähetettiin Gazaan, jotta voitiin lieventää Israelin hyökkäyksistä johtuvia infrastruktuurivahinkojen aiheuttamaa energiapulaa.

TIKA: n vuonna 2016 rakentama oliiviöljyn jalostuslaitos kasvattaa palestiinalaisten taloudellista omavaraisuutta. TIKA aloitti myös Gazan kollektiivisen asuntoprojektin rakennuttamisen, 1000 esivalmistettua taloa täyttämään Gazan kaistalle asumisen tarpeita, joissa lähes 13 prosenttia kaikista taloista oli vaurioitunut.

Rakennuttanut 10 koulua.

Turkin ja Palestiinan ystävyyssairaala, jonka on tarkoitus aloittaa ennen vuotta 2018, tulee olemaan Gaazan suurin. Masjid-al-Aksa-arkiston säilyttäminen Masjid-al-Aksa-arkistossa on lähes 600 alkuperäistä käsikirjoitusta, tuomioistuimen kirjaa, todistuksia ja kirjeitä siitä ajanjaksosta, jonka Ottomaanien valtakunta oli hallitseva Jerusalemissa. Jerusalem Masjid-al-Aksa -säätiön hallinto pyysi TIKA: n apua näiden arkistojen säilyttämisestä.

Vastauksena infrastruktuurin vahvistamishankkeen arkistoihin tarvittavat materiaalit toimitti TIKA. Arkisto taloon on lisäksi asennettu digitaalinen tallennin, turvallisuus ja palohälytysjärjestelmät. Jne…

Lähde: aa.com.tr

Turkin sairaala toimii Gazassa koronaviruksen hillitsemiseksi

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.