Turkin EU jäsenyys toivo elää

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin EU jäsenyys toivo elää

Turkki toivoo, että vuosi 2020 merkitsee edistystä EU: n jäsenyyttä koskevissa neuvotteluissa

“Toivomme että uuden komission ja uuden parlamentin kanssa voimme rakentaa luottamusta vuonna 2020, jotta voimme nopeuttaa Turkin liittymispolkua”, varaulkoministeri Faruk Kaymakcı kertoi.

MAINOS!

”Molemmin puolin on tahtoa. Tahto on aina ollut puolellamme. Mutta nyt näemme, että uusi komissio on myös valmis työskentelemään Turkin kanssa ”, hän painotti.
EU on pysäyttänyt liittymisprosessin heikentyneiden demokraattisten ja ihmisoikeustilanteiden vuoksi Turkissa 15. heinäkuuta epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen. Se lopetti myös tulliliiton päivittämisprosessin.

Kaymakcı kritisoi EU: n kantaa Välimeren itäkonfliktiin yrittäessään asettaa itsensä tuomioistuimen rooliin, vaikka sillä ei olekaan toimivaltaa asiassa. Hän toisti Turkin kehotuksen siitä, että EU: n yksipuoliset päätökset, jotka perustuvat jäsenyyssolidaarisuuteen, eivät anna mitään tulosta itäisen Välimeren alueen kiistaan.

”Tarvitsemme sitoutumista ja vuoropuhelua. Jos EU on todella vilpitön etsiessään ratkaisua Kyproksen ongelmaan, jos EU on todella vilpitön myötävaikuttaessaan merialueiden rajan ratkaisemiseen, EU voi toimia rehellisen välittäjän roolissa, mutta ei ottamalla puolueellista kantaa tai sanoen kategorisesti, että Turkin toiminta on laitonta “, hän lisäsi.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene

Euroopan komission puheenjohtaja kiitti Turkin presidenttiä