Turkkilainen kansalaisjärjestö NGO tarjoaa terveydenhuoltoa maailmanlaajuisesti

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

terveys
Kuva; pixabay.com

Turkkilainen kansalaisjärjestö NGO tarjoaa terveydenhuoltoa maailmanlaajuisesti yli 30 000 vapaaehtoisen kanssa

Istanbulissa toimivan Turkin lääketieteellisen kansalaisjärjestön (NGO) lääkärit ja muut terveydenhuoltoalan työntekijät ovat toimittaneet terveydenhuoltoa hätä- ja kriisitilanteissa, mukaan lukien luonnonkatastrofit, sisäiset konfliktit ja sota, sekä köyhyydessä eläville ihmisille kymmenien tuhansien vapaaehtoisten ansiosta jo 19 vuotta.

MAINOS!

Terveydenhuoltoalan työntekijöiden vuonna 2000 perustama ryhmä koottiin auttamaan Bosnia ja Kosovon sodan uhreja ja 17. elokuuta maanjäristyksessä kärsineitä Gölcükissä, Turkissa, yli 30 000 vapaaehtoista on liittynyt lääkäreiden joukkoon vuosien varrella, ja se jatkaa toimintaa olla apuna sorrettuille, sodan runtelemille ja köyhtyneille alueille. Vapaaehtoistyöjärjestö on toistaiseksi tarjonnut terveydenhuoltoa noin 50 maassa, mukaan lukien Somalia, Tšad, Uganda, Afganistan, Pakistan, Sudan, Niger, Kameron, Palestiina ja Kongo.

Lääkäriliitto on myös toteuttanut pysyviä hankkeita ravitsemuksesta, äidin ja lapsen terveydestä, psykososiaalisesta tuesta, terveyspalveluista, laitteista ja järjestelmätuesta sekä suorittanut hoitoja potilaille, joilla ei ole tällaista hoitoa kotikodissaan.

Lääkärit ympäri maailmaa ovat avanneet sairaalat, terveyskeskukset, pakolaisleirien klinikat, laboratoriot, veripankit, mikrokirurgiayksiköt sekä kätilö- ja hoitokoulut. Pelkästään vuonna 2018 kansalaisjärjestön vapaaehtoiset tekivät 5441 leikkausta ja 164 658 fyysistä tutkimusta ja toteuttivat ravitsemusterapiaa 1 819 henkilölle. Yhdistys on myös antanut ruoka-apua 630 703 henkilölle, puhdasta vettä 21 391: lle, psykososiaalista tukea 5781: lle ja koulutustukea 955 muulle.

Lääkärien maailmanlaajuinen puheenjohtaja Yahyahan Güney kertoi, että yhdistyksen perustivat kansalaisaloitteena ne, jotka tunsivat tarvetta tehdä jotain muiden hyväksi. Güney totesi, että vapaaehtoisryhmät eivät koostu pelkästään lääkäreistä, vaan kaikenlaisista terveydenhuollon työntekijöistä, mukaan lukien sairaanhoitajat, hammaslääkärit, farmaseutit ja muut alalla työskentelevät, ja totesi, että heidän lukumääränsä on kasvanut liittyneiden yliopisto-opiskelijoiden kanssa.

Hän sanoi, että huolimatta kasvavasta määrästään he priorisoivat työnsä laatua edelleen. Güney korosti, että he yrittävät myös luoda terveydenhoitojärjestelmän avustetuissa maissa , joka voi pysyä omilla jalkoillaan tehdäkseen palveluista vahvoja, kehittyneitä ja kestäviä, ja totesivat työskentelevänsä erityyppisten sairauksien ja ongelmien kanssa jokaisella alueella sen tarpeista riippuen.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Turkki vauhdittaa lääketieteellisten laitteiden kehittämistä