Turkki vauhdittaa lääketieteellisten laitteiden kehittämistä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

BIOSYS hengityslaite
BIOSYS hengityslaite

Turkki vauhdittaa lääketieteellisten laitteiden kehittämistä

Puolustus jättiläinen Aselsan keskittyy lääketieteellisten kuvantamisjärjestelmien tuotantoon, mukaan lukien magneettikuvaus ja röntgenlaitteet. Turkki on pyrkinyt estämään satoja miljoonia dollareita, jotka vuodessa maksaa lääkinnällisten laitteiden ostamisesta ulkomailta, ja Turkki on tehostanut pyrkimyksiään kehittää ja tuottaa näitä laitteita maassa.

MAINOS!

Turkilla on tavoitteena estää satojen miljoonien dollareiden menot, jotka vuodessa maksaa lääkinnällisten laitteiden ostaminen ulkomailta, ja Turkki on tehostanut pyrkimyksiään kehittää ja tuottaa näitä laitteita maassa.

Lääketieteellisten laitteiden, kuten hengityskoneiden tai röntgenlaitteiden, maahantuonnin kustannukset olivat yli 8 miljardia dollaria viimeisen viiden vuoden aikana, mutta myös nyt asteittaisesti laskenut.

Viime kuussa Turkki kiirehti myös perustamaan massatuotantoon mekaanisia hengityslaitteita, jotka ovat kriittisen tärkeitä COVID-19-potilaiden hoidossa. Puolustus- ja teknologiayritykset Baykar, Aselsan ja Arcelik tukivat lääketieteellisen teknologiayrityksen BIOSYSin mekaanista hengityskonetta, jota valmistettiin 100 yksikköä tuotantolinjalla vain kahden viikon kuluessa. Osana hanketta valmistetaan 5000 yksikköä toukokuun loppuun mennessä.

Lääketieteelliset kuvantamislaitteet

Samaan aikaan Turkin puolustus jättiläinen Aselsan on keskittynyt lääketieteellisiin kuvantamislaitteisiin, mukaan lukien magneettikuvaus (MR) ja röntgenlaitteet. Se kehitti liikkuvan röntgenjärjestelmän ja keskittyi massatuotantoon Turkin puolustusteollisuuden toimittamien tietojen mukaan.

Järjestelmän, joka voi olla kannettava, odotetaan valmistuvan puolitoisen vuoden kuluttua.Osana pyrkimyksiään Aselsan tuottaa useita röntgenjärjestelmän osia kotimaassa. Laitteen on suunnitellut myös puolustusjätti. Aselsan keskittyi myös muiden lääketieteellisten laitteiden, kuten magneettikuvaus koneiden, tuotantoon.

Kehitetty terveydenhuoltojärjestelmä

Terveysministeri Fahrettin Koca kertoi, että Turkissa on ollut maaliskuun alusta lähtien 25 446 aikuisten tehohoidon vuodetta. Sillä on ollut noin 17 000 mekaanista hengityslaitetta ennen koronaviruspandemiaa. Ja Turkki on keskittynyt suurten sairaaloiden rakentamiseen koko maassa, joilla on korkea potilaskapasiteetti ja nykyaikaiset lääketieteelliset laitteet.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Biosys-hengityslaiten massatuotanto on alkanut Turkissa

Biosys-hengityslaiten massatuotanto on alkanut Turkissa