Turkin presidentti toivoo kristityille hyvää joulua

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Recep Tayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: flickr.com

Turkin presidentti toivoo kristityille hyvää joulua

Erdogan toivoi, että joulu johtaisi “solidaarisuuden ja keskinäisen kunnioituksen” vahvistamiseen, ja toivotti hyvää joulua kristittylle maailmalle. Turkki pitää eri kulttuureja ja perinteitä arvokkaana omaisuutena, Erdogan sanoo joulusanomassa.

MAINOS!

Presidentti Recep Tayyip Erdogan toivotti hyvää joulua maanantaina kaikille niille, jotka juhlivat lomaa Turkissa ja ympäri maailmaa.  Jouluviestissä Erdogan korosti turkkilaisen perinteen ja “äärimmäisen huolellista” roolia maassa sen varmistamiseksi, ettei ketään syrjitä rodun, kielen, uskonnon tai uskonnon perusteella.

“Pidämme erittäin tärkeänä kaikkia kansalaisia, jotka harjoittavat vapaasti kulttuuriaan, uskontoaan ja perinteitään”, lausunnossa todetaan. Korostaen, että Turkki on ollut eri kulttuurien ja perinteiden rauhallinen koti vuosisatojen ajan, Erdogan sanoi, että tämä vahvistaa maan väestön “yhtenäisyyttä ja yhteisvastuullisuutta”. Heidän mielestään tällaiset erot ovat “arvokas voimavara”.

“Olemme edelleen sitoutuneita rakentamaan yhteistä tulevaisuutta tälle maantieteelle elämällä yhdessä rauhassa”, hän lisäsi. Hän sanoi, että Turkin kansa asettaa “etusijalle” keskinäisen kunnioituksen, oikeudenmukaisuuden ja uskonnonvapauden.

Erdogan toivoi, että joulu johtaisi “solidaarisuuden ja keskinäisen kunnioituksen” vahvistamiseen, ja toivotti hyvää joulua kristittylle maailmalle.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Juhlitaanko Turkissa joulua?