Izmirin maakunta ansaitsee parempaa hallintoa!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Izmir
Kuva: mhp.org.tr

Izmirin maakunta ansaitsee parempaa hallintoa!

Izmirin maakunta, Turkin länsirannikolla, ansaitsee parempaa hallintoa, tehokkaampien kunnallisten palvelujen ja julkisten tarpeiden mukaisten infrastruktuurihankkeiden kanssa.

MAINOS!

Yhteisessä vaalitilaisuudessa puhuivat AK-puolueen puheenjohtaja ja presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja MHP-puolueen Puheenjohtaja Devlet Bahçeli. esim.İzmirinlahden saastuminen on edelleen merkittävä ongelma joka pitää ratkaista.

Puhuessaan kannattajilleen ennen Erdoğanin puheenvuoroa Bahçeli korosti, että AK-puolueen ja MHP-puolueen yhteistyö perustettiin vahvasti maan kansallisiin etuihin kohdistuvien haasteiden edessä.

Erdoğan huomautti İzmirin kaupunkiseudun kriittisistä ongelmista, että vaikka kunnan velvollisuutena on hoitaa ongelmia, AK-puolueen hallitukset ratkaisivat İzmirin vesi ongelman.

“Istanbul-İzmirin valtatiehanke, joka vähentää 8 tunnin pitkän matkan 3,5 tuntiin, valmistuu tänä vuonna”, Erdoğan ilmoitti, että Ege-yliopiston kampukselle luodaan suuri kaupunkipuisto. Presidentti lisäsi, että İzmirissa avataan julkinen sairaala, jossa on 2060 vuodepaikkaa.

Lähde: Daily Sabah

Oppositiopuolue on menettänyt järkensä!

Herää kysymys onko tämä kiihotusta sotaa paenneita syyrialaisia vastaan? Halutaanko rasismi valloillen myös Turkkiin? Oppositiopuolue CHP väittää olevansa sosial demokrattipuolue. Turkin oikeaistopuolueetkaan ei puhu näin radikaalisti kuin CHP.

Suurimman oppositiopuolueen johtaja CHP Kemal Kılıçdaroğlu puhui näin:

35 miljardin dollarin menot, jotka Turkin hallitus on käyttänyt Syyrian pakolaisille, olisi voinut parantaa Turkin heikentyvää taloutta.
3,5 miljoonalle Syyrian pakolaisille Turkki käyttänyt 35 miljardia dollaria. Tällä rahalla, meillä voisi olla estettynä työttömyys, rakennettu paljon enemmän patoja kuin Keban Dam [Itä Elazığ maakunnassa] ja Atatürkin Dam [Kaakkois Şanlıurfa Province], rakennettu tuhansia tehtaita, ja tuhannet ihmiset eivät enää nälkäsiä, Kılıçdaroğlu sanoi, Turkin pääkaupungissa Ankarassa pidetyssä puheessaan maaliskuun 18. marttyyrien päivä.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Turkki vanhenee

Turkin tilastolaitoksen (TurkStat) esittelemät maanantaina julkaistut uudet luvut. Vanhusten 65 vuotta täyttäneiden osuus kasvoi 16 prosenttia viimeisten viiden vuoden aikana ja oli viime vuonna yli 7,1 miljoonaa. Nyt he muodostavat 8,8 prosenttia koko väestöstä ja yli puolet vanhuksista on naisia, TurkStat-luvut paljastivat.

Lähde: dailysabah.com

Kevät tullut Kusadasiin❤️?

Ege-satama on Aigeian Aydınin maakunnan Kuşadası-alueella, jonne suuri määrä risteilyaluksia ankkuroi vuosittain. Tänä vuonna odotetaan 195 risteilyalusta, joissa on 170 000 matkailijaa. Maltan lippuinen Celestyal Olympia -risteilijä pudotti ankkurin Ege Portissa Kuşadasissa 16. maaliskuuta 2019. Laivassa oli 1 550 matkailijaa.

Lähde: dailysabah.com

Ruotsi antaa Uighurin turkkilaisille turvapaikan!

Ruotsi ilmoitti maanantaina antavansa pakolaisaseman Kiinan Xinjiangin itsehallintoalueelta tuleville uiguurilaisille sekä muille muslimivähemmistöryhmille.

Ruotsin maahanmuuttovirasto ilmoitti ilmoituksensa verkkosivultaan, että se tarkastelee alueelta tulevia turvapaikanhakijoita pakolaisina.
Se lisäsi, että näiden henkilöiden hakemukset hyväksytään suoraan, eikä heitä karkotettaisi. 7 prosenttia Xinjiangin muslimiväestöstä on vangittu ja viety “poliittisille uudelleenkoulutusleireille”. Kiinan Xinjiangin alueella asuu noin 10 miljoonaa uiguria. Turkkilainen muslimiryhmä, joka on noin 45 prosenttia Xinjiangin väestöstä, on pitkään syyttänyt Kiinan viranomaisia ​​kulttuurista, uskonnollista ja taloudellista syrjintää.

Lähde: yenisafak.com

Turkki ja Ukraina

Turkki ja Ukraina ovat kehittäneet vähitellen molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä ja strategista liittoa moniin eri kysymyksiin, mukaan lukien poliittiset, taloudelliset, sotilaalliset ja kulttuuriset näkökohdat, sillä kahdenvälinen kauppa on saavuttanut lähes 4 miljardia dollaria.

Lähde: dailysabah.com

Ali Ergene

Pikkutyttö pelastettiin 91 tunnin jälkeen

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.